Mától ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni ezen a hétvégén a kora esti órákban a szentendrei HÉV vonalán.

Különleges járművek

Az idei adventi időszakban a HÉV, a Volánbusz és a balatonfenyvesi kisvasút is különleges járművekkel várja az utasokat, ráadásul a MÁV két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lesz drágább

A pénteken induló nosztalgia szerelvényt normál díjszabás szerinti jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni. A különleges szerelvény a HÉV-vonal minden állomásán megáll. Az idei ünnepi szerelvény a 85-ös pályaszámú LVII-es mozdonyból, az 579-es PXV-ös kocsiból és az MVIII-as motorkocsiból áll. A zöld vonat december 6-án, szerdán, délután három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul útnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mutatjuk a dec 1-3 közötti menetrendet:

Lesz valódi Mikulás

A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény, valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és sok-sok ajándékkal. A H5-ös HÉV vonalán közlekedő Mikulás HÉV járatokra 3000 forintért részvételi jegyet kell váltani. A FényHÉV és a Mikulás HÉV pontos menetrendje és a jegyvásárlás menete megtalálható a MÁV-HÉV weboldalán – ismertették.

Így díszítették fel a különleges járművet:

Lesz különleges busz is

December 6-án, Mikulás napján a Volánbusz is várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit a 18 órakor kezdődő városnéző programján. Idén különleges jármű, a 70 esztendős Ikarus 30-as Nejlon Piroska viszi majd az utasokat. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű a teljes adventi időszakban – december 2–23. között – megtekinthető lesz a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán.

Lesz még különleges kirándulás

A Mikulás-napi kirándulás mellett a nosztalgia autóbusz négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba szállítja az érdeklődőket, akik forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést.

Városnéző busz

Az autóbusz 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indul a Népliget–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Népliget útvonalon.

Balatonnál lesz fényvonat

Mint írták, nem csak a fővárosban lesz lehetőség különleges járműveken utazni. Szintén december 6-án indul először útnak a fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton.

Bécsbe is mehetünk

A közleményben kitértek arra is, hogy a MÁV-START Advent EuroCity járata idén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között, amellyel könnyedén lehet utazni a karácsonyi vásárba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: FényHÉV – Forrás: MÁV