Nem bírta elviselni, hogy második felesége is el akarta hagyni. Ikonikus szerepével mindenki szívébe belopta magát, magánéleti válságai azonban maga alá temették. A filmvásznon azonban hallhatatlan lett.

Szerep vagy valóság?

Tagadhatatlan, hogy Bendegúz csibész karaktere a mai napig ugyanúgy képes mosolyt csalni az egész ország arcára, akárcsak a film 1980-as megjelenésekor. Ám a szerep mögött egy igencsak sérült és tragikus sorsú lélek volt. Olvasztó Imre alakítása nemcsak tehetségének köszönhetően lett ennyire hiteles, hanem azért is, mert az ő élete igencsak hasonlít Bendegúzéhoz: egy egyszerű, de pimasz kisfiú, aki csak sodródik a világban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árva volt

Imre 1966. november 29-én látta meg a napvilágot, ám szüleit sosem ismerhette meg. Mindössze nyolc hónapos volt, amikor intézetbe került, és elmondása szerint még azt sem tudta, hogy voltak-e testvérei. Három éves volt, amikor egy idős néni örökbe fogadta őt. A gyerekkorát Szentlőrinckátán töltötte, innen választották ki Bendegúz szerepére is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így választották ki

A film forgatása Budapesten zajlott, és igencsak hamar eldőlt, hogy övé lesz a szerep. A film rendezője, Mihályfi Sándor megkérdezte a jelentkező fiúkat, hogy ki az, aki fenéken merné őt billenteni, Imrének pedig több sem kellett: odasétált, és gondolkodás nélkül megtette. Mihályfi pedig innentől biztos volt benne, hogy bizony ő való Bendegúz szerepére.

Koltai Róbertet majdnem megvakította

A film igazi klasszikussá vált, hatalmas népszerűségre tett szert az egész országban, mindenki imádta. Imre elmondása szerint számos örök emléket őrzött a forgatásról, többek közt azt, amikor a gombócdobálós jelenet során véletlenül majdnem megvakította Koltai Róbertet.

Elfordult a filmezéstől

Később több szerepre is felkérték őt, néhány alkotásban feltűnt, viszont végül hamar ott hagyta a szakmát, és azzal együtt a rivaldafényt is: végül nyomdászként kezdett dolgozni. Felnőttként több interjúban is elmondta, hogy sosem érezte magáénak a színészkedést, nyomdai munkáját azonban nagyon szerette.

Legkisebb gyerekét Bendegúznak nevezte el

Kétszer is megházasodott, melyekből négy gyermeke született. Habár felnőtt korában nem különösebben foglalkozott az évtizedekkel korábbi szerepével, azért úgy tűnik, mégis jelentős nyomot hagyott benne Bendegúz karaktere, legkisebb gyermekét ugyanis róla nevezte el.

Második házassága is válságba került

Amikor úgy látszott, végre helyreáll minden az életében, és élheti a családi életet, amire kicsi gyermekkora óta vágyott, ismét összeomlott: 2013-ban második házassága is megromlott, és felesége közölte vele, hogy el akar válni.

Sokan érezték, hogy baj van

Imre olyannyira kétségbeesett attól, hogy imádott kisfia nélkül kell élnie, hogy az öngyilkosságot fontolgatta. Több ismerősét is felhívta, akik később arról számoltak be, hogy a beszélgetések során úgy érezték, mintha búcsúzkodna tőlük.

Sajnos nem sikerült rajta segíteni

Végül nem tudta legyőzni a depressziót: 2013. júliusában saját kezűleg vetett véget életének. Autóba ült, és elhajtott otthonról, majd a Csomád és Fót közötti erdős részen állt meg. Autóját a bokroknál hagyta, és az erdő mélyén felakasztotta magát egy fára.

A vizsgálat is megerősítette az öngyilkosságot

Eltűnését követően a holttestét július 13-án találták meg, miután a fia a buszról vette észre, hogy édesapja kocsija a bokrok között áll. A rendőrök ezután átfésülték az erdőt, és megállapították, hogy az egykori színész önkezével vetett véget az életének – olvasható a Blikk cikkében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

(Kiemelt képünk forrása a Youtube.)