Már meglátogathatta a családja azt a 16 éves fiút, aki gumilövedékes pisztollyal lőtte fejbe magát kedden délután Budapest 7. kerületében. Tibor csak játszott a fegyverrel, és ez kis híján az életébe került.

Elsült a pisztoly

A BudapestKörnyéke.hu írt arról, hogy gumilövedékes pisztollyal lőtte fejbe magát egy 16 éves fiú. Tibor az otthonában próbálgatta a fegyvert a barátja társaságában, amikor az elsült. A szörnyű baleset kedden történt Budapest 7. kerületében, egy Jósika utcai lakásban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áttörte a koponyáját

A lövedék áttörte a fiú koponyáját és az agyába fúródott. A kamasz édesanyja éppen teregetett, amikor az iszonyatosan hangos dörrenést meghallotta. A fiatal férfit súlyos állapotban vitték kórházba a helyszíni ellátása után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magához tért a fiú

A fiú édesanyja elmondta: Tibor időközben már magához tért, a szerettei meg is látogatták, de nem tudott velük beszélni. 

Az agya is megsérült

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy nincs életveszélyes állapotban, és a család egyelőre csak reménykedhet benne, hogy Tibor nem szenvedett maradandó károsodást. Az agya is megsérült, tehát a következő napokban sok minden eldőlhet.

Fodrásznak tanulna

A nyolcadik osztályba járó fiúnak egyébként határozott céljai voltak az életben. Azt tervezte, hogy az általános iskola elvégzése után fodrásznak tanul. 

Lefoglalták a pisztolyt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés címén indult eljárás. A rendőrség a pisztolyt lefoglalta, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja.

Otthon tartható fegyverek

A szaküzletekben számos gáz- és riasztófegyvert tartanak, amit minden nagykorú engedély nélkül is megvásárolhat. Az üzletben csak személyi igazolványt kérnek, a pisztolyt pedig a vevő nyugodtan tarthatja otthon, hogy egy esetleges betörés alkalmával megvédje magát – áll a Metropol cikkében.  

Akár halálos is lehet

Az utcára azonban nem viheti ki, hiszen közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül. Arra külön, tartási engedélyt kell kérni a rendőrségtől. Az egyszerű gumilövedékes fegyver is alkalmas lehet akár halálos sérülés okozására is, amennyiben valakit közvetlen közelről meglőnek vele.

Nem öngyilkosság

A fiú édesanya elmondta, hogy gyermekének semmi problémája nem volt az életben, így a szándékos öngyilkossági kísérlet lehetősége fel sem merült a családban. 

Nem tudják, honnan szerezte

Tibor a család állítása szerint nem került rossz társaságba, de azt nem tudják, hogyan szerezte a pisztolyt és a gumitöltetet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció