Felismerte édesanyját az a 16 éves fiú, aki játék közben fejbe lőtte magát egy gumilövedékes fegyverrel kedd délután. Tibort életveszélyes állapotban szállították kórházba, miután a golyó áttörte a koponyacsontját és az agyába fúródott.

Kész csoda

Magához tért kórházi ágyán és felismerte édesanyját az a 16 éves kamasz, aki barátja társaságában egy gumilövedékes pisztollyal játszott az erzsébetvárosi lakásukban, miközben az édesanyja teregetett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt hitte meghalt

A fegyver elsült, a gumilövedék pedig a koponyacsontot áttörve Tibor agyába fúródott. Erzsébet a lövés iszonyatos hangjára lett figyelmes. Először azt hitte, hogy gyermeke meghalt, ezért roma szokás szerint megszaggatta a ruházatát, majd az elhunytnak vélt fiát magához ölelte.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túl van több műtéten

Ekkor vette észre, hogy Tibor életben van, ezért a sebet a kezével próbálta lefogni. A segélyhívó központot a vendég fiú értesítette a balesetről. A mentők mellett perceken belül a rendőrök is megérkeztek. Tibit kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta.

Testvérei hiányolják

„Egyedül nevelem a gyerekeimet, Tibornak tehát apja nincs, de van még két testvére. Ők is nagyon aggódnak érte, hiányolják” – mondta a Borsnak Erzsébet.

Lefoglalták a pisztolyt

Az édesanya a fegyverrel kapcsolatban kijelentette, hogy elképzelése sincs, ki, és hogyan került a gyerekekhez. A rendőrség mindenesetre a pisztolyt lefoglalta. Szakértők állapítják majd meg, hogy engedélyköteles típusról van-e szó, mindenesetre a lapunk által megkérdezett szakember elmondása szerint tény, hogy a szaküzletek 18 év kor alattiaknak hivatalosan engedélyhez nem kötött pisztolyt sem adhatnak el.

Eszméleténél van

A baleset után nem lehetett tudni, hogy Tibor szenvedett-e maradandó sérülést, de legalább már eszméleténél van. A Bors elérte a fiú édesanyját, aki szűkszavú tájékoztatást adott gyermeke állapotáról.

 Megszólalt

„Már megszólalt, legyen ennyi most elég!” – fogalmazott Erzsébet. Az anya igyekszik minél több időt fia mellett tölteni. A család bízik benne, hogy Tibi teljes életet élhet majd.

Akciófilmet néztek

„Biztosak vagyunk benne, hogy csak játszani akartak. Éppen a kedvenc akciófilmjüket nézték, amikor a baj megtörtént. Éppen teregettem, amikor meghallottam a fegyver hangját, és amikor odanéztem, láttam, hogy a fiam a padló fekszik” – tette hozzá.

Nem tudják, honnan van a pisztoly

Tibor a család állítása szerint nem került rossz társaságba, de azt nem tudom, hogyan szerezte a pisztolyt és a gumitöltetet. A családanya addig nem mehetett be a kórházba, amíg az egyenruhások el nem engedték.

Közleményt adtak ki

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a rendőrség közölte: A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. január 3-án 13 óra 16 perc körül egy 7. kerületi lakásban egy tizenéves fiú eddig tisztázatlan körülmények között fejbe lőtte magát egy gumilövedékes pisztollyal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció