Csűrös Karolát az ápolónője találta meg otthon. Nem sokkal korábban nála járt Pásztor Erzsi, aki ezt mondta: „Ádám halála után feladta. November hatodikán voltam nála a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk. Szörnyű állapotban jöttem el tőle, engem nagyon megviselt az állapota. Nem találta a szavakat. Magát zárta be a négy fal közé.” – mondta a színművész.

Hiányzott neki a férje

A Blikknek még néhány hete a születésnapján azt mondta Csűrös Karola: „Az én koromban már nincsenek nagy kívánságai, reményei az embernek, amikor elfújja a gyertyát. A férjem már nem lehet velem, pedig ez lenne a legnagyobb vágyam, így csak egészséget tudtam kérni, majd meglátjuk, megadatik-e.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokszor volt szomorú

Hozzátette, „sajnos, sokszor vagyok szomorú, de hát milyen is lennék? Elveszítettem életem szerelmét, Horváth Ádámot, nem tudok járni. Sok örömre nincs okom, persze, erre mindig rácáfolnak a szeretteim, a barátaim, akik tartják bennem a lelket.”- mondta akkor a művésznő.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ápolónője talált rá

Csendes tiszteletadással búcsúztatták szomszédai Csűrös Karolát. A társasház lakói megrendülve emlékeztek otthonaikba visszavonulva, amikor a mentősök elszállították lakásából a 85 éves színészlegenda földi maradványait. A művésznőre ápolónője talált rá.

Csendes hétköznapok

Összetartó közösség lakik abban a 13. kerületi társasházban, melynek legfelső emeletén élt Csűrös Karola és férje, Horváth Ádám rendező. A híres páros hétköznapjai csendesen teltek, soha nem igényelték, sőt kifejezetten zavarta őket, ha bármelyik lakó vagy éppen a sarki közértes úgy bánt velük, mint egy hírességgel. Hétköznapi életet éltek, sokat beszélgettek a szomszédokkal – írja a Ripost.

Eltört a térde

Horváth Ádám 2019-es halála után azonban minden megváltozott. Csűrös Karola, zárkózottabb lett. 2020 tavaszán aztán baleset érte, eltört a térde, majd rá pár héttel életveszélyes állapotban került kórházba.

Trombózis

Mint kiderült, mélyvénás trombózis alakult ki a lábában. Az állapota az alapos orvosi kezelések ellenére is nagyon lassan javult. Aztán szerdán jött a hír, hogy Csűrös Karola elhunyt. A színésznőhöz rendszeresen járó ápolónő találta meg az ágyában holtan fekvő művésznőt, aki éjszaka, álmában hunyt el.

Elcsendesedett ház

Bors az egyik szomszédtól úgy értesült, a lakóközösség tagjai SMS-ben értesítették egymást a tragédiáról, voltak, akik kiabálva adták tovább a hírt. Mire kiért a mentő, mindenki visszahúzódott a lakásába. A szomszédok úgy adták meg a végső tisztességet, hogy csendben, kéretlen tekintetek vizslatása nélkül vihették végig Karolát a lépcsőházon, egészen a mentőautóig.

Érezte, hogy baj lesz

A Bors elérte Csűrös Karola egy régi barátját, Pásztor Erzsi színésznőt is, aki már hetekkel ezelőtt érezte, hogy baj lesz. „Mellbe vágott a halálának a híre, ugyanakkor tudom, hogy ez volt az élet rendje, mert már nem akart élni.” – mondta Pásztor Erzsi, majd így folytatta: Két éve feküdt, nem volt hajlandó felkelni az ágyból. Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel sem így volt. Nem volt jól.”

Magát zárta be

„Ádám halála után feladta. November hatodikán voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk. Szörnyű állapotban jöttem el tőle, engem nagyon megviselt az állapota. Nem találta a szavakat. Magát zárta be a négy fal közé. Szerda reggel az unokahúga telefonált, tőle tudtam meg, hogy elment. Azonnal kitört belőlem a sírás” – árulta el a Borsnak megtörten Pásztor Erzsi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csűrös Karola – Forrás: TV2