A Kertvárosi Időutazó mátyásföldi sétával, a Füvészkert óriás páfrányokkal, a Gardenexpo kerti trendbemutatóval várja a növénykedvelőket. A megújult Operaházban vezetett sétán, a Városháza Parkban tavaszi vásáron vehetünk részt, fellép többek közt az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif. Erzsébetvárosban a Gólem Központ pékjével és szakácsával töltött libanyakat és 100 éves süteményt készíthetünk, Érden töltött káposztákat kóstolhatunk, az Étterem Hét utolsó napi menüjével zárul számos helyszínen.

Magnóliavirágzás Mátyásföldön

Sétáljon vasárnap a Kertvárosi Időutazóval, tekintse meg Mátyásföld legszebb villáit, és a messze földön híres virágzó magnóliákat!

Séta Mátyásföld legszebb villái közt

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gardenexpo a Budapest Sportarénában péntektől vasárnapig

Aki a kertet szereti, máshol nem lehet! A Gardenexpo, az ország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása már 15. alkalommal kápráztatja el látogatóit folyamatosan megújuló kínálatával, hogy kerti bútorok, gépek és szerszámok, kültéri burkolatok, árnyékolástechnikai megoldások, kültéri világítás, öntözéstechnikai és hűtési- fűtési rendszerek, medencék, szaunák kerülhessenek a legjobb helyükre. Önhöz. Csillapítsa kertvágyát az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán 2022. március 25-27. között!

A növényvilág törpéi és óriásai a Füvészkertben

Az iskolában mindenki hallotta, hogy évmilliókkal ezelőtt a páfrányok uralták a Földet, de vajon mi maradt mára a birodalmukból? Az égig érő helyeket más fajoknak adták át, ők maguk pedig visszahúzódtak az óriások vetette árnyékba. A séta során gondolatban visszamehetünk a múltba, ahol valódi fák helyett páfrányok és zsurlók súrolták az eget, megnézhetjük, hogy ma mely fajok tartoznak ezen ősi növények leszármazottai közé. A kontinenseken miként hódították meg a nyitva és zárvatermők a legjobb helyeket és, hogy ma mely növények tartoznak az óriások közé.

Páfrányoktól a mamutfenyőig

A séta szakvezetője az ELTE Füvészkertjében: Kiss Noémi, kertészmérnök.

Épületséta a megújult Operaházban

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Magyar nyelvű vezetés vasárnap 13.30-kor

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

Új helyszínen, a tavaszi színekbe öltöző Városháza Parkban lesz idén a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol a látogatók válogathatnak az egyedi kézműves termékekből, és a játékos, formabontó utcabútorokra kiülve végigkóstolhatják a húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot. A Vásár nyitóhétvégéjén március 27-én fellép többek között az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif. A fellépők teljes listája itt érhető el.

Tied itt a tér!

Régen minden jobb volt – gasztro workshop Erzsébetvárosban

A Gólem Központ pékjével és szakácsával az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár szervezésében 100 éves sütemény és töltött libanyak készül. Természetesen, amit főzünk, meg is esszük!

Sütemény és töltött libanyak

Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál Érd-Simonpusztán

A töltött káposzta mindenki kedvence, a magyar konyha nagy klasszisa. Itt az idő megmutatni ország-világnak milliónyi elkészítési módszerét. Mindezt gyönyörű helyszínen, jó társaságban, szuper programokkal a szűriben Kovács Lázár. Érd, Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ ad otthon a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválnak. Lesz Fergeteg party, koncertek, kézműves foglalkozások és sok-sok ennivaló.

Dining City Étterem hét zárul

Március 27-én utoljára háromfogásos menük egységes áron top éttermekben. A Budapest és környéke étteremkínálatát ITT találják. Asztalfoglalás szükséges!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt! Kiemelt kép: Facebook/kertvarosiidoutazo