Magyar Péter március 26-i demonstrációján – amelyet megelőzően nyilvánosságra hozta a Varga Judittal készített hangfelvételét –hívta újra az utcára az embereket április 6-ra. A Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért névre keresztelt tüntetés délután kettőkor indul és a Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca érintésével háromkor érkezik a Kossuth térre, ahol a tervek szerint délután ötig tart a megmozdulás. A tüntetésről készült beszámolónkat ide kattintva tudod elolvasni

Több százezren vannak

Magyar Péter azzal kezdte beszédét a Kossuth téren, hogy több százezren vannak a megmozduláson a nemzet főterén, és arra kért mindenkit, hogy jegyezze meg ezt a dátumot. „Mostantól soha nem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt”.„Lehet egy másfajta Magyarországot építeni” Amikor először kiírta, hogy „ne féljetek”, még saját magát is győzködnie kellett, vallotta be, de ma már szerinte olyan energia van ebben a közösségben, amivel „egy boldog hazát építeni biztosan sikerülni fog”. A regnáló hatalom megrettent a magyar emberek összefogásától, pár hét alatt olyat tettek, amit példa nélkülinek tart a rendszerváltás óta. „Megrengettük a 20 éves politikai status quót, és napról napra, hétről hétre egyre többen vagyunk”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Hagyják abba a hazudozást

„Hiába hazudják azt, hogy a mozgalmunk csak egy belpesti médiahekk, ti vagytok a bizonyíték” – jelezte, majd azt kérte, emeljék fel a településtáblákat azok, akik vidékről érkeztek. „Lépésről lépésre, tégláról téglára vesszük vissza a hazánkat, és építünk egy szuverén, polgári Magyarországot”. Magyar Péter felszólított a közmédia vezetőit, hogy „hagyják abba a hazudozást és engedjék meg, hogy elmondhassa élő adásban, hogy miként képzeli el az új Magyarországot”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Hallod-e, te Polt Péter?”

Hisz abban ma valaki, hogy Magyarországon most a Polt Péter által vezetett ügyészség ártatlanul és politikai befolyásolástól mentesen vezeti a munkáját? – kérdezte a tömegtől Magyar, majd a demonstrálók Polt lemondását követelték. „Hallod-e, te Polt Péter, mit üzen a nép?” – tette fel a kérdést Magyar Péter.

Magyar feltette azokat a kérdéseket, amelyeket korábban Facebook-oldalán is többször megosztott már:

  • Igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?
  • Igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már félévvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, hogy titkos megfigyelések zajlanak?
  • Igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?
  • Hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?
  • Hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?
  • Miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?
  • Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?
  • Mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?
  • Igazak-e azok az értesülések, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy méginkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?

Gyurcsány és Orbán

„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba. Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – folytatta Magyar Péter. Ne tőle várják a változást, ő csak egy szikra, ami elindíthatja a változás motorját. A kommentelés nem elég a változáshoz, fel kell állni hozzá, mint a mai napon. „Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom. Gyurcsány Ferenc „a pillére és a biztosítéka” Orbán Viktor rendszerének, ő az, akit, Orbán mindig le fog győzni. A magyart a magyar ellenségévé tették, mesterségesen generálják a magyarok megosztottságát. Ennek véget kell vetni, nem árkokat, hanem hidakat kell építeni.

Tömeg Magyar Péter tüntetésén

Oktatási minisztérium

Magyar Péter ezután a gyerekekről és a gyerekvédelem rossz működéséről beszélt. „Mi történik, ha egy nevelő ma kikezd a diákjával? Közös megegyezéssel távozik, és egy kerülettel arrébb folytatja tovább” – mondta. Szerinte aki egy zsákfaluban született, az jó eséllyel ott is fog meghalni, mert rosszabb esélyei vannak a kitörésre az oktatással, mint ötven évvel ezelőtt. Ezután újra megígérte, amit korábban, hogy ő valódi szakmai egyeztetést fog kezdeményezni, és ha a kötelezettségvállalás nem sikerül, lemond az oktatási miniszter – mert persze lesz oktatási minisztérium. „Az első napon feloszlatjuk a Kliket, és visszavesszük az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy gigászi bürokratikus szörny legyen.”

Bicskei áldozatok

„A Fidesz bolsevik stílusú propagandája adófizetői milliárdokból azt is szajkózza, hogy én áruló vagyok. A valóság az, hogy magyarok millióit, köztük a saját szavazóit árulja el. És igen, én ebben nem leszek tovább bűnrészes. Mindannyian tudjuk, hogy ez a hatalom minden, csak nem keresztény, konzervatív és polgári. Amit a napokban látunk, az a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és hatalom megtartása érdekében”, mondta Magyar, aki szerint a hatalom fél. Azt javasolja: most először és utoljára kössünk Rogán Antallal egy alkut. Amennyi pénzt a propagandára költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak is, és ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik”.

Deutsch Tamás

Magyar Péter szerint „a fideszes fiúknak” van humora, mivel Deutsch Tamás lett a Fidesz EP-listavezetője. A szemére vetette, hogy arról beszélt, Brüsszelben meg kell szüntetni a korrupciót. Szerinte erős, szuverén Magyarországra, illetve erős és szuverén nemzetállamokon nyugvó Európai Unióra van szükség. Elutasítja viszont a föderális, európai szuperállam ötletét. Le kell zárni a jogállamisági vitákat. Azt ígérte, hogy haza hozza a visszatartott uniós forrásokat. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben. Magyar Péter szerint konstruktív, de kritikus párbeszédre van szükség az EU-val.

Országjárásba kezd

Magyar Péter ezután azt kérte, hogy a következő alkalommal mindenki hozzon magával még két embert. Azt ígérte, jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is. Azt is kérte, bármi is történik ezután, ne hátráljanak meg az emberek, „mert nincs hova hátrálnunk”. Ezután mindenkit megkért, hogy fogja meg a szomszédja kezét, és emeljék a kezeket a magasba, ezzel véget is ért a beszéde. A következő tüntetés Anyák Napján, május első vasárnapján lesz.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: