Magyar Péter kemény üzenetet küldött Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek. A Tisza Párt alelnöke azt mondta, az egykori miniszterelnöknek és feleségének vissza kellene vonulnia. 2008-ban, Horn Gábor keresetlen szavakkal mondott hasonlót Gyurcsány Ferencről, a beszégletést a Hír TV kamerája rögzítette. Az egykori SZDSZ-s politikus magánbeszélgetését cikkünk végén tudod megnézni.

A Tisza Párt sikere

Magyar Péter pártja a szavazatok közel 30 százalékát szerezte meg vasárnap este, ez azt jelenti, hogy 7 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, míg a Fidesznek, bár közel 45 százalékot szerzett, ez volt az eddigi magyar európai parlamenti választások történetének legrosszabb eredménye.

Ünnepeltek Magyarék

Vasárnap este, az A38 hajó közelében ünnepeltek Magyar Péter támogatói. A Tisza Párt alelnöke más egyéb mellett ellenzéki ellenfeleiről is beszélt. Szerinte az emberek nem a parlamenti politizálásra vágynak, példaként említette, hogy nem sokan tudnának idézni az „óbaloldali vagy óliberális pártok programjából”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bukott politikusok

„A politikusoknak, a pártoknak vízióval, bátorsággal és szövetségkötési képességgel kell rendelkezni, de leginkább támogatottsággal – és beszélni kell az emberekkel.” Arról is beszélt, hogy valószínűleg ezen az éjjelen sok politikusnak véget ért a pályafutása, „sajnos nem elég embernek.”

Vonuljanak vissza Gyurcsányék 

„Nem hiszem azt, hogy lesz annyi belátás a Gyurcsány házaspárban, hogy hátralépjenek. Pedig ha igazán szeretnék a hazájukat, igazán azt szeretnék, hogy ne Orbán Viktornak hívják a következő miniszterelnököt, akkor ezt azzal tudnák segíteni, hogy mindketten kivonulnak a magyar közéletből” – mondta Magyar Péter, majd hozzátette: „Nyilán a Fidesz szatellitpártjától, a Mi Hazánktól ezt nem várhatom el.”

Orbán menjen unokázni

Magyar Péter azt mondta, ő előzetesen hasonló eredményre tippelt, bár az eredmény egy kicsit annál is jobb lett, mint amire korábban számítottak. Orbán Viktornak üzenve azt mondta: „Én, ha a helyében lennék, elmennék unokázni.”

Előrehozott választások

„Átadnám a hatalmat, és megkérdezném a magyar választókat, hogy mit szeretnének. A népnek visszaadnám a döntési jogok. Előrehozott választást tartanék, de nyilván egy képviseleti demokráciában ezt kikényszeríteni nem tudjuk, és nem is akarjuk.”  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Fővárosi siker

A Tisza Párt a Fővárosi Közgyűlésben is tarolt. Budapesten 10 mandátumot szereztek, annyit mint a Fidesz-KDNP. Főpolgármestert nem állítottak, Magyar Péter azt mondta, jó szívvel sem Karácsony Gergelyt, sem Vitézy Dávidot nem tudja támogatni. Korábban írtunk arról, hogy hétfőn, Demszky Gábor azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy egyezzen meg Magyar Péterrel. A részleteket ide kattintva tudod elolvasni. 

Rossz eredményt értek el

A Demokratikus Koalíció minden eddiginél rosszabb eredményt ért el a vasárnapi választáson. A DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek listájáról mindössze 2 képviselő került be az EP-be. A Fővárosi Közgyűlésben pedig 7 mandátumuk lesz.

Horn Gábor káromkodva küldte el Gyurcsány Ferencet

2008-ban, a vizitdíjról tartott népszavazás után a Hír TV rögzítette azt a beszélgetést, amikor Kóka János és Horn Gábor az SZDSZ kampánysátrában nézte Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját. Gyurcsány éppen annál a résznél járt, amikor a választók motivációit elemezte. Horn Gábor, akkor a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár volt, aki erre megjegyezte: „Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába! Valljuk be!” 

A Hír TV felvétele

Kiemelt kép: a fotó Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült