Csak a célegyenesig jutott a délelőtti Napfény Intercity: a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó vonat járműhiba miatt Zugló megállóhelyen várakozik. Mögötte pedig a Monorról a Nyugati pályaudvarra tartó S50-es (2757) vonat várja sorának jobbra alakulását. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között pedig a meghibásodott biztosítóberendezés okoz késéseket.

Zuglóig jutott csak a Napfény Intercity

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Napfény InterCity (IC 717) járműhiba miatt Zugló megállóhelyen várakozik. Mögötte a Monorról a Nyugati pályaudvarra tartó S50-es (2757) vonat várakozik. A szerelvényfordulók miatt a Nyugati pályaudvarról Monorra 10: 38-kor és a Monorról a Nyugati pályaudvarra 12:07-kor induló S50-es (2724, 2755) vonat nem közlekedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nem nézik át a vonatot?”

„Nyilván nem kapok rá választ, de azért megkérdezem, hogy indulás előtt nem nézik át a vonatot, hogy rendben van e? Illetve a vonat nem küld jelzést, hogy valami nem oké vele?” – tette fel a költői kérdést egy utazó a közösségi oldalon

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„A WC-ket sem nézik meg”

„Sokszor a személyszállító kocsik víztartályait sem töltik fel, hogy a WC-t lehessen használni, szerinted akkor a mozdonyokat hányszor nézik át?” – érkezett rá a válasz.

Halloween helyett MÁV-késés

„Magyarországon nincs Halloween. Magyarországon MÁV-késések vannak – érkezett a következő megjegyzés.

Meghibásodott a biztosítóberendezés

Nem sokkal később újabb problémára hívta fel a figyelmet a MÁV. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között egy szakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a ceglédi és a lajosmizsei vonalon 15-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A monori helyzet

Monori személy (S50-es) vonatok közül a Nyugatiból 11:38-kor Monorra induló S50-es vonat (2744) nem közlekedik. A Monorról 13:07-kor a Nyugatiba induló S50-es vonat (2775) szintén kimarad ma. A Monorról 11:07-kor a Nyugatiba elindult S50-es vonat (2735) csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, a Nyugati pályaudvarról 12:08-kor Monorra induló S50-es vonat (2754) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Utasai a ceglédi Z50-es vonattal (2834) utazhatnak Kőbánya-Kispestig, mely ezért 5 perccel később indul a Nyugatiból.

A lajosmizsei járatok

A lajosmizsei személy (S21-es) vonatok közül a Lajosmizséről 9:41-kor a Nyugati pályaudvarra elindult S21-es vonat (2967) csak Kőbánya-Kispestig közlekedett, a Nyugati pályaudvarról 12:18-kor Lajosmizsére induló S21-es vonat (2934) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Utasai a Tokaj InterCityvel (IC 656) utazhatnak Kőbánya-Kispestig, mely ezért Kőbánya alsón is megáll – írja a Mávinform.

A Citadella IC is lerobbant

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Mávinform szombati menetrendszerű közleménye is a már megszokott műszaki hibát helyezte a középpontjába. Szombaton délelőtt azok az utasok jártak pórul, akik a Déli pályaudvarról 9 órakor Ljubljanába elindult Citadella IC szerelvényt választották. A vonat a mozdony meghibásodása miatt csak Pétfürdőig jutott.

Leugorhattak a sínekre

A vonat egyik utasa arról számolt be, hogy 20 percet álltak tájékoztatás nélkül, ezt követően pedig, aki akart, peron híján leugrálhatott a sínekre vagy a sínek közé és visszasétálhatott az állomásra 200-300 métert.  Jön majd egy mentesítő „Valamikor majd érkezik 70 perc múlva egy mentesítő Zalaegerszeg felé, a Szombathely felé utazók felszállhatnak majd a 11:15 körül érkező vonatra” – szólt a helyi információ. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció