A Mávinform menetrendszerű közleménye sajnos a már megszokott műszaki hibát helyezte a középpontjába. Szombaton délelőtt azok az utasok jártak pórul, akik a Déli pályaudvarról 9 órakor Ljubljanába elindult Citadella IC szerelvényt választották. A vonat a mozdony meghibásodása miatt csak Pétfürdőig jutott.

Leugorhattak a sínekre

A vonat egyik utasa arról számolt be, hogy 20 percet álltak tájékoztatás nélkül, ezt követően pedig, aki akart, peron híján leugrálhatott a sínekre vagy a sínek közé és visszasétálhatott az állomásra 200-300 métert. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jön majd egy mentesítő

„Valamikor majd érkezik 70 perc múlva egy mentesítő Zalaegerszeg felé, a Szombathely felé utazók felszállhatnak majd a 11:15 körül érkező vonatra” – szólt a helyi információ.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zalaegerszegen leszállították őket

A Ljubljanába tartó utasok kálváriája még ezután sem ért véget. A továbbindulást követően Zalaegerszegen leszállították őket a vonatról, mivel a vonatnak vissza kellett indulnia Budapestre. Az embereket átterelték egy zsúfolt Katica IC-re.

„Majd lesz valahogy”

A MÁV munkatársa ezzel a mondattal nyugtatta a másodjára is vonatot váltókat: „Szálljanak fel erre, megy a határra, majd lesz valahogy”, áll a Telex írásában. Ezzel a mondattal valóban felesleges lett volna vitába szállniuk az elcsigázott utasoknak.

Elmaradt az új InterCity-flotta beszerzése

 „A tervek szerint egy teljesen új InterCity-flotta beszerzése indult volna meg, beleértve a mozdonyokat is. A jelenlegi közlekedési kormányzat ezeket a terveket egyelőre leállította, gondolom, az uniós források elapadása és az általános költségvetési helyzet nehézsége miatt” – mondta még egy nyári interjúban a volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid.

Reggeli mozdonyhiba

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról ma, hogy mozdonyhibával kezdődött a reggel: a Nagykanizsáról menetrend szerint 4:18-kor induló személyvonat nem tudott időben elindulni Pécsre. A 8910-es jelzésű szerelvény 65-70 perces késéssel startolt. 

Baján is probléma adódott

Járműhiba miatt a Bajáról 6:15-kor Dombóvárra induló személyvonat csak Bátaszéktől közlekedett. Ráadásul mindezt jelentős, 55 perces késéssel tette. A vonat utasai a Bajáról 7:14-kor induló Gemenc InterRégióval tudtak Bátaszékig utazni, ott biztosították számukra a csatlakozást a késéssel induló személyvonathoz Dombóvár irányába. A Gemenc InterRégió megállt a Baja-Dunafürdő megállóhelyen is.

Ez volt a gond a jegyvásárlással az éjjel

Aki SimplePay online bankkártyás fizetéssel szeretett volna jegyet venni az Elvirában és a MÁV applikációban az éjszaka, az nem járt sikerrel. A OTP arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka éjfél és 6 óra között karbantartást hajtottak végre. Ezért nem tudtak jegyet venni az említett módon az utasok.

A falevelek is kifogtak a MÁV-on

Néhány napja arról számoltunk be, hogy falevelek miatt késtek a vonatok Vác és Balassagyarmat között. A levelek a vasúti pályára kerültek nagy mennyiségben, ez okozott gondot. A vonatok a szokásosnál lassabban tudtak haladni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció