Nagykanizsáról több mint egy órás késéssel indult egy vonat mozdonyhiba miatt. Számos vonat helyett pótlóbusz közlekedik a mai napon. A jegyvásárlás kapcsán voltak és lesznek is fennakadások.

Mozdonyhibával kezdődött a reggel

Szombat reggel a Nagykanizsáról menetrend szerint 4:18-kor induló személyvonat nem tudott időben elindulni Pécsre. A 8910-es jelzésű szerelvény 65-70 perces késéssel startolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok járnak Baja és Külsőhalas között

Számos InterRégió vonat helyett pótlóbuszokat indít a MÁV. Bajáról Külsőhalasra a 6:14-kor, a 10:14-kor, a 14:14-kor és a 18:14-kor induló vonat helyett pótlóbuszokkal lehet eljutni. Ugyancsak pótlóbuszok indulnak Külsőhalasról Bajára 8:37-kor, 12:37-kor, 16:37-kor és 20:37-kor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fontos információ a pótlóbuszok kapcsán

A MÁV arról tájékoztatta az utazóközönséget, hogy a pótlóbuszok Erdőszél vasúti megállóhely helyett máshol állnak meg. A közelben található Kunfehértó, Galgóczi-tanya Volánbusz megállóban lesz lehetőség a le- és felszállásra ezekre a pótlóbuszokra.

Baján is probléma adódott

Járműhiba miatt a Bajáról 6:15-kor Dombóvárra induló személyvonat csak Bátaszéktől közlekedik. Ráadásul mindezt jelentős, 55 perces késéssel teszi. A vonat utasai a Bajáról 7:14-kor induló Gemenc InterRégióval tudnak Bátaszékig utazni, ott biztosítják számukra a csatlakozást a késéssel induló személyvonathoz Dombóvár irányába. A Gembenc InterRégió megáll a Baja-Dunafürdő megállóhelyen is.

Ez volt a gond a jegyvásárlással az éjjel

Aki SimplePay online bankkártyás fizetéssel szeretett volna jegyet venni az Elvirában és a MÁV applikációban az éjszaka, az nem járt sikerrel. A OTP arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka éjfél és 6 óra között karbantartást hajtottak végre. Ezért nem tudtak jegyet venni az említett módon az utasok.

Ezek is érdekelhetnek!

Még lesznek fennakadások e téren

A MÁV arról tájékoztatta az utasait, hogy hasonló karbantartásokra kell számítani szombatról vasárnapra virradó éjszaka is. Ez azt jelenti, hogy 0:45 és 4:15 között az említett módokon nem lehet majd jegyet vásárolni. A bankkártyás fizetés viszont elérhető marad a pénztárakban, a vonatokon és a jegykiadó automatáknál egyaránt.

Péntek este is voltak problémák

Járműhiba miatt a Nyugati pályaudvarról 21:39-kor Szobra elindult G70-es vonat csak Vácig tudott közlekedni. Az utasok a Vácról 22:33-kor tovább induló Z70-es vonattal tudtak Szob felé utazni.

Más fennakadások is voltak

Tegnap este járműhiba okán Celldömölkről Győrbe sem lehetett könnyedén eljutni. A MÁV jelezte, hogy a személyvonat, amelyik elvileg 21:55-kor indult volna, több mint egy órás késéssel fog közlekedni. Végül 105 percet késett a járat.

A falevelek is kifogtak a MÁV-on

Néhány napja arról számoltunk be, hogy falevelek miatt késtek a vonatok Vác és Balassagyarmat között. A levelek a vasúti pályára kerültek nagy mennyiségben, ez okozott gondot. A vonatok a szokásosnál lassabban tudtak haladni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció