A mai nap sem volt könnyű a MÁV-nál. Egymás után jöttek a hírek a mozdonyok meghibásodásáról és a kényszerű várakozásról, ami alaposan megkeserítette azok életét, akik vasárnap a vasúti közlekedést választották. A délelőtti Tópart InterCity járműhiba miatt csak Székesfehérvárig közlekedett és több vonat is megállt a nyílt sínpályán műszaki malőr miatt.

„Műszaki okok miatt”

A mai nap sem volt könnyű a MÁV-nál. A Mávinform egymás után adta ki a híreket a mozdonyok meghibásodásáról és a kényszerű várakozásról, ami alaposan megkeserítette azok életét, akik vasárnap a vasúti közlekedést választották. „Műszaki ok miatt a mai napon nem közlekedik: a Kőbánya-Kispestről Tárnokra 11:57-kor induló S36-os (3874), a Tárnokról Kőbánya-Kispestre 13:16-kor induló S36-os (3895), a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 14:27-kor induló G43-as (3516) vonat” – írta még délelőtt a vasúttársaság. És ez még csak a kezdet volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fehérvárig jutott a Tópart Interciy

A Nagykanizsáról Budapest-Kelenföldre 9:14-kor elindult Tópart InterCity (IC 857) járműhiba miatt Székesfehérvárig közlekedett. Az utasok Székesfehérvárról a főváros felé a Tapolcáról Budapest-Kelenföldre tartó sebesvonattal (9797) utazhattak tovább. A Kelenföldről Nagykanizsára 13:42-kor induló Tópart InterCity (IC 854) utasait Székesfehérvárig FLIRT motorvonat szállította, ott szálltak át az IC-vonatszerelvényre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kényszerű megálló

A Kisköréről Kisújszállásra 12:31-kor elindult személyvonat (36514) járműhiba miatt várakozott Kisköre és Kunhegyes között. A Kisújszállásról Kál-Kápolnára 14:35-kor induló személyvonat (36513) helyett az utasokat pótlóbusz szállította. A Kál-Kápolnáról Kisújszállásra 16:43-kor induló személyvonat (36526) utasait is pótlóbusz vitte el.

Járműhiba miatt várakozott

És még nem volt vége: a Békéscsabáról Szegedre 13:47-kor elindult személyvonat (7735) járműhiba miatt Telekgerendáson várakozott. Egy másik járművet küldtek az utasokért, a vonat körülbelül 50 perc késéssel indult tovább.

Gázolás Kőbánya-Kispesten

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról pénteken, hogy a Nyugati pályaudvarról 18:08-kor Monorra elindult S50-es vonat (2718) Kőbánya-Kispesten, indulást követően elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – az esti órákban – a ceglédi vonalon közlekedő járatoknál 20-40 perccel hosszabb volt a menetidő és több járat is kimaradt. 

Idős házaspár halt meg

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” 

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról október végén, hogy Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok. 

„Mennek, mint a birka”

„Ma csak két közlekedőt húztam vissza a vonat elől. Külvilág kizárva, fejhallgató, telefon simogatás. és nem csak fiatalok. Mennek, tényleg, mint a birka” – fogalmazott egy dühös kommentelő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció