A tankerületek levelet kaptak a Belügyminisztériumtól, amiben arra utasították, hogy az iskolákban mérjék fel az gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét.

Fel kell mérniük

Klubrádió által közzétett levél tanúsága szerint az intézményeknek fel kell mérniük, hogy van-e alkalmas helyiség a fatüzelésű kazán beszerelésére, valamnt van-e alkalmas kémény, és ha nincs, hogyan kell kiépíteni azt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ugyanolyan drága lesz

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke megerősítette a levél valódiságát, továbbá elmondta, teljesen elképedt ezen az ötleten. Véleménye szerint az átalakítás értelmetlen és költséges, pláne, hogy a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

A rezsicsökkentés eltörlésének bejelentése után megindult a roham a tűzifáért: horror áron lesz a tüzelő télire

Fát kell hordani?

Azt is mondta: “visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ információ szerint minden tankerület kapott ilyen levelet.”

Költséges lenne

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány korábbi energiaügyi helyettes államtitkára úgy nyilatkozott a Klubrádiónak, hogy a fával való tüzelésre való átállás nem csak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása, írja a Telex.

Hiánycikk

A tűzifa egybként már most hiánycikknek számít, erről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. Mint megírtuk sokan csapnak most a fejükre, miért nem rendelték meg hónapokkal ezelőtt a téli tüzelőt.

Késő őszi szállítás

Míg az élelmesebbeket ezekben a hetekben talán pont ki tudják szolgálni, aki most kezdett el kapkodni a tűzifa után, bizony rossz híreket kap: vagy teljesen bizonytalan, legjobb esetben is késő őszre szóló szállítási ígéreteket kap.

Kapcsolódó:

Tűzifa-krízis: talán novemberre lesz tüzelő, ha még most megrendeljük – vagy akkor sem

A rezsicsökkentés eltörlése

A rezsicsökkentés eltörlése után megindult a roham a tűzifáért, ám nem csak a kereslet lett nagyobb, de az árak is növekedni kezdtek, idén már háromszor emeltek árat a kereskedők és további drágulás várható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels