A gyilkosság óta egy szót sem szólt a kihallgatásokon az a gödöllői nő, aki 70 késszúrással megölte szeretőjét tavaly márciusban. Mint kiderült, az áldozat nem csak a Katalin szeretője volt, hanem két gyermekének a vér szerinti apja is. A nő akár életfogytiglanig tartó fegyházbüntetést is kaphat.

Gyilkosság Gödöllőn

Amint arról korábban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 2020 márciusában egy 39 éves nő halálra késelte szeretőjét Gödöllőn. Később kiderült, az áldozat nemcsak a nő szeretője volt, hanem két gyermekének apja is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bevallotta férjének, hogy szeretője van

R. Katalin 2010 óta élt házasságban, férjével három gyermeket neveltek. A nő tavaly januárban bevallotta a férjének, hogy a gyerekek keresztapja évek óta a szeretője, rendszeres szexuális viszonyt tartanak fent.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A férj megbocsájtott

A férj megbocsátotta felesége hűtlenségét, szerette őt és nem akart elválni. Továbbra is a család barátjaként tekintett Katalin szeretőjére, akivel barátok voltak, ugyanazon a munkahelyen, egy közeli gyógyszergyárban dolgoztak.

Édesanyjával járt templomba

Az áldozatot a szomszédai szelíd, csöndes fiatalembernek ismerték, aki az édesanyjával vasárnaponként templomba járt. Nem érezte jól magát a szerelmi háromszögben. Tavaly márciusban Attila rávette Katalint, hogy DNS-tesztet végezzenek.

Attila ki akart lépni a kapcsolatból

Így derült ki, hogy a három keresztgyerekéből kettőnek ő az apja. Attila megismerkedett egy másik nővel, ezért arra kérte Katalint, zárják le a „bűnös kapcsolatukat”, mert szeretne tiszta lappal új életet kezdeni. Viszont a féltékeny nő ezt nem akarta.

70 késszúrással ölte meg

„Majd jövök” – ennyit mondott Katalin a férjének tavaly március 31-én este, majd Attila házához indult. Az elkövető az aktus végén kikötözte az ágytámlához a hanyatt fekvő szeretője kezét, majd 70 késszúrással megölte Attilát.

 Több szervét és átszúrta

„Az elkövető két kést használt, azzal vitte véghez tettét. A szúrások több létfontosságú szervet értek, ezek közül több önmagában is halálos volt” – mondta a Blikknek Papp-Balog Katalin százados.

Többször visszament a helyszínre

Katalin tette után elment a házból, majd újra visszatért, hogy letakarja a holttestet és megpróbálja eltüntetni a nyomokat. Ezután felhívta gyanútlan férjét, hogy menjen érte. Katalin este újra visszasétált a gyilkosság helyszínére, majd felhívta a rendőrséget, elmondva, hogy mit tett. Ott fogták el a gödöllői rendőrök.

Ebben a házban történt a szörnyű gyilkosság

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Életfogytiglant is kaphat

R. Katalin a gyilkosság óta nem tett vallomást, a rendőrség szerint egy szót sem szólt a kihallgatások során. Ellene védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult nyomozás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. Ha bebizonyosodik R. Katalin bűnössége, akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán