Kis híján tragédiával végződött egy céges karácsonyi buli Budapesten. A barátok és a mentők gyors reagálásának hála azonban sikerült megmenteni egy 50 év körül férfi életét.

Váratlanul összeesett

“Céges karácsonyi partit tartott tegnap Budapesten az a baráti társaság, aminek egyik tagja hirtelen szédülésre kezdett panaszkodni, majd váratlanul összeesett. Barátai rögtön az 50 év körüli férfi segítségére siettek és értesítették a mentőket.” – kezdi posztját az Országos Mentőszolgálat, ami így folytatódik:

Megkezdték az újraélesztést

“A mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését. Egymást váltva küzdöttek társuk életéért, amit a perceken belül kiérkező mentők emelt szinten folytattak.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

‘Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a bejegyzésben.

Pár napja egy bevásárlóközpontban történt majdnem tragédia

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta kis híján megfulladt egy karácsonyi kávékülönlegességtől egy fiatal nő Budapesten. Nagy szerencséje volt, hogy azonnal felismerte az allergiás tüneteket, így időben tudta riasztani a mentőket.

Mogyoróval ízesített kávé

“Egy Őrs vezér téri bevásárlóközpont kávézójában találkozott barátnőjével múlt héten az a 30 év körüli nő, aki tudtán kívül mogyoróval ízesített karácsonyi kávékülönlegességet rendelt magának.” – írta a posztjában az Országos Mentőszolgálat, amely így folytatódott:

Azonnal felismerte a tüneteket

“A nő tudta, hogy allergiás, így mikor kaparni kezdett a torka és furcsán érezte magát, rögtön felismerte a tüneteket. Pillanatok alatt kiütések jelentek meg a karján és légzési nehézség kezdett kialakulni nála, így az ÉletMentő applikáción keresztül riasztotta mentőket.” 

Riasztotta a mentőket

“Miután az előre kitöltött adatlapon szerepelt a mogyoró allergia és a pontos helyszínt is mutatta az applikáció, a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül helyszínre ért.”

Kórházba vitték

“Bajtársaink gyors és szakszerű ellátás után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárták posztjukat a mentők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció