A külügyminisztériumban találkozott Szijjártó Péter miniszterrel Majka, énekes, a TV2 műsorvezetője. Majka azt állítja, már akkor megbeszélték ezt a találkozót, amikor egyszerre voltak covidosok. Kevesen tudják, hogy a gyermekeik ugyanabba az óvodába járnak Dunakeszin, vélhetően onnét ismeri egymást a két apuka. Majka most a zeneipar lobbistájaként állítja be magát, állítólag az előadók problémáira hívta fel a miniszter figyelmét.

Egyszerre voltak covidosok

A találkozásról a külügyminiszter posztolt egy fotót, ezt írta hozzá: „Egyszerre voltunk covidosok. Mindketten rendesen elszenvedtük. Most már abban reménykedünk, hogy minél előbb mehetünk koncertre. Ő énekelni, én hallgatni.” – írják a külügyminiszter Facebook-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Személyes kapcsolat

Majka azt mondta a Telexnek a találkozás okáról, hogy van egy személyes kapcsolatuk a külügyminiszterrel, és már hónapokkal ezelőtt megbeszélték a mostani találkozót. EZT OLVASTAD? Dunakeszin készült az a CNN-interjú, amiben egymásnak ment Szijjártó Péter és az Emmy-díjas riporter

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Óvodai apukák

Szijjártó Péter kisfia és Majka egyik gyermeke ugyanabba a dunakeszi óvodába jár, így vélhetően az apukák néha össszefutnak az öltözőben, onnét ismerhetik egymást személyesen.

Lobbizás

Majka a nyilatkozta alapján zeneipari lobbizást folytatott. Mint fogalmazott: „Az elmúlt egy évet beszéltük ki zeneipari szempontból. Elmondtam neki, hogy én hogy láttam az elmúlt egy évet, és szerintem hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak, ami nehéz helyzetbe került a járvány miatt” – nyilatkozta Majka a Telexnek.

Balhék a raktárkoncertekkel kapcsolatban

Azt is mondta, hogy a többi közt a katázó előadók problémájára hívta fel a figyelmet, az élőzenei rendezvényekre vonatkozó 27 százalékos áfakulcs csökkentéséről is beszélt, illetve a raktárkoncertekkel kapcsolatos balhékat is szóba hozta.

Majka a szakmát képviselte

„Beszéltem több zenekarral és menedzsmenttel is arról, hogy szerintük milyen lépések kellenek ahhoz, hogy a kormány segíteni tudjon ezen az iparágon. Ezeket beszéltük át Szijjártóval” – mondta, és kitért arra, hogy attól még, hogy gyakran fogalmaz meg nagyon erős kritikát a kormánnyal szemben, még egyáltalán nem tartja ördögtől való ötletnek, hogy leül szakmai diskurzusra a kormány egyik képviselőjével.

Felterjesztik Majka meglátásait

„Azt az ígéretet kaptam, hogy a meglátásaimat felterjeszti a megfelelő szervekhez és személyekhez, mert a részükről is van egy olyan cél, hogy szeretnének segíteni ezen az ágazaton” – zárta a beszélgetést Majka.

Miniszterként is apuka

Szijjártó Péterről korábban megírtuk, hogy a biztonságiak ellenére gyakran látják egyedül futni vagy a családdal bringázni Dunakeszi környékén. 2018-ban egy olvasónk a Westendben akkor kapta lencsevégre, amikor éppen a kisfiával gyorskajált.

Kólázás a Westendben

BudapestKörnyéke.hu olvasói fotó 2018-ból

A felejtés a celebek átka

Majkáról legutóbb akkor írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, amikor a koronavírus miatt kórházban volt és onnét rendszeresen élőzött, posztolt. Nagyon figyelt arra, hogy mindig valamilyen botrányosat mondjon, hogy felkapják a lapok, nehogy elfelejtsék, hiszen egy celeb számára ez a legnagyobb tragédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Szijjártó Péter posztja

Kiemelt kép forrása: Facebook/Szijjártó Péter