Majka nemrég még a TV2 húzóműsorában okoskodott zsűritagként, most pedig itt a bejelentés, lelép a TV2-től és átmegy az RTL-re. Vélhetően sokat fizettek neki. Néhány évvel ezelőtt Majka azt hazudta, hogy keresi őt az RTL, később bevallotta, hogy csak azért mondta, hogy felsrófolja a gázsiját a TV2-nél. Most úgy tűnik tényleg kereste az RTL és többet fizetett mint a Mészáros Lőrinc-féle TV2.

Elhappolta az RTL Majkát

Itt az év vége és az ezzel járó kavarás a médiapiacon. Az RTL Reggelije megvált Szabó Zsófitól, Miller Dávidtól, most itt a bejelentés, hogy az RTL elhappolta a TV2-től Majkát, becsületes nevén Majoros Pétert. Úgy tűnik sokat ajánlottak Majkának. Részletek a cikkünk alján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Való Világból a való világba

Majka ezt írta ki a közösségi oldalára. ”Mondhatnám hogy könnyű menet volt, de nem volt az. 16 év után új kalandokat keresek a kereskedelmi televíziózásban, és visszatérek az RTL-hez, ahol egy régi-új csapat vár. Alkotó emberként mindig új impulzusokra van szükségem, és most az RTLnél látok garanciát arra, hogy olyan műsorokban szerepeljek, ahol a néző is jól szórakozik, és én is jól érezzem magam. 21 évvel ezelőtt innen indultam el a Való Világból a való világba, és ha jól számolom az életkorom, meg az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba: Minden volt kollégámnak köszönöm az elmúlt időszakot, sok nagy sikert, és boldog karácsonyt kívánok.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két éve még kamu volt, hogy átmegy az RTL-be

2021 áprilisában arról szóltak a hírek, hogy „Az RTL mesés ajánlatára mondott nemet Majka – Hű maradt a TV2-höz”. Akkor azt állították, hogy Majoros Péter Majka, aki évek óta a TV2 műsorvezetőjeként dolgozik, úgy döntött, visszautasítja az RTL Klub „megkeresését”, és inkább marad eddigi helyén, ahol hamarosan új szerepkörben találkozhatnak vele a nézők. 

Az RTL cáfolta Majkát

Csakhogy Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese szerint épp az ellenkezője volt igaz ennek: Majka próbálkozott be az RTL-nél konkrét elképzelésével, ám az ózdi rapperből lett tévés még az informális beszélgetésen sem jutott túl, mert jelezték neki: nem látják helyét az RTL-nél – írta akkor a Média1.hu.

Lépéskényszerbe került az RTL

Az elmúlt két évben nagyot változott a világ. A TV2 nézettségben lenyomta az RTL-t, így lépéskényszerbe kerültek Kolosiék. Nemrég kirúgták az RTL egyik tartalomért felelős kulcsemberét, most pedig úgy tűnik semmi sem drága. Majka bizonyára vastagon megkérte az árát annak, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó TV2-ből átmegy a konkurenciához.

Örül az RTL

Az RTL részéről most is megszólalt Kolosi Péter, egészen másként beszélt Majkáról, mint két éve Így fogalmazott: „Nagyon örülünk, hogy hosszú évek után Majka visszatér az RTL-hez, amit joggal nevezhetünk az anyacsatornájának, hiszen ismertsége és műsorvezetői karrierjének indulása is hozzánk kötődik. Többet egyelőre nem árulhatok el, de izgalmas műsorokban fog visszatérni az RTL képernyőjén, ami nemcsak a nézőinknek, de Majkának is újdonságot jelent majd” – mondta Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mennyibe kerülhetett Majka?

Ha Majkának éppen lejárt a szerződése a TV2-nél, akkor nem kellett őt kivásárolnia az RTL-nek, elegendő volt többet fizetnie, hogy velük kössön új szerződést. Majka érdekérvényesítő képességét tekintve többen úgy gondolják a szakmában, hogy havi 10 millió forint alatt, plusz egyéb juttatások kiharcolása nélkül biztosan nem ment át az RTL-hez. Többen hozzáteszik, a TV2 nem foglalkoztatta Majkát eleget, így a borsodi repper, lehet, hogy kevesebbel is beérte, csak többet lehessen képernyőn.

Kiemelt kép: Kolosi Péter és Majka – Forrás: Majka Insta-oldala