Majka nemrég még a TV2 húzóműsorában okoskodott zsűritagként, a napokban pedig bejelentette, hogy lelép a TV2-től és átmegy az RTL-re. Vélhetően sokat fizettek neki. Néhány évvel ezelőtt Majka azt hazudta, hogy keresi őt az RTL, később bevallotta, hogy csak azért mondta, hogy felsrófolja a gázsiját a TV2-nél. Most úgy tűnik tényleg kereste az RTL és többet fizetett, mint a Mészáros Lőrinc-féle TV2. Az átigazolásáról felesége, az egykori Playmate is megszólalt.

Való Világból a való világba

Majka a napokban mindenkit meglepve, ezt írta ki a közösségi oldalára. ”Mondhatnám hogy könnyű menet volt, de nem volt az. 16 év után új kalandokat keresek a kereskedelmi televíziózásban, és visszatérek az RTL-hez, ahol egy régi-új csapat vár. Alkotó emberként mindig új impulzusokra van szükségem, és most az RTLnél látok garanciát arra, hogy olyan műsorokban szerepeljek, ahol a néző is jól szórakozik, és én is jól érezzem magam. 21 évvel ezelőtt innen indultam el a Való Világból a való világba, és ha jól számolom az életkorom, meg az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba: Minden volt kollégámnak köszönöm az elmúlt időszakot, sok nagy sikert, és boldog karácsonyt kívánok.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két éve még kamu volt, hogy átmegy az RTL-be

2021 áprilisában arról szóltak a hírek, hogy „Az RTL mesés ajánlatára mondott nemet Majka – Hű maradt a TV2-höz”. Akkor azt állították, hogy Majoros Péter Majka, aki évek óta a TV2 műsorvezetőjeként dolgozik, úgy döntött, visszautasítja az RTL Klub „megkeresését”, és inkább marad eddigi helyén, ahol hamarosan új szerepkörben találkozhatnak vele a nézők. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az RTL cáfolta Majkát

Csakhogy Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese szerint épp az ellenkezője volt igaz ennek: Majka próbálkozott be az RTL-nél konkrét elképzelésével, ám az ózdi rapperből lett tévés még az informális beszélgetésen sem jutott túl, mert jelezték neki: nem látják helyét az RTL-nél – írta akkor a Média1.hu.

Lépéskényszerbe került az RTL

Az elmúlt két évben nagyot változott a világ. A TV2 nézettségben lenyomta az RTL-t, így lépéskényszerbe kerültek Kolosiék. Nemrég kirúgták az RTL egyik tartalomért felelős kulcsemberét, most pedig úgy tűnik semmi sem drága. Majka bizonyára vastagon megkérte az árát annak, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó TV2-ből átmegy a konkurenciához.

Megszólalt az egykori Playmate

A TV2-től való távozással kapcsolatban most Majka felesége, Majoros Hajnalka is megszólalt. Mint posztjában fogalmaz, manapság kevésbé fontos a kitartás, a lojalitás, legyen szó munkahelyről, párkapcsolatról.

Értéket akar teremteni

„És ahogy telik és gyorsul az idő, az ember hamarabb dönt a váltás mellett, mert mindig jobbra és többre vágyik. Sokszor teszi ezt meggondolatlanul vagy impulzív döntés hatására, mert a rövid távú meggazdagodásban – legyen az lelki vagy materiális – reménykedik. Az egyik ilyen általam tisztelt kivétel nem más, mint Peti, akinek a döntései megalapozottak, nem hirtelen felindulásból vált vagy dönt, hosszú távon gondolkodik és nem pénzt, hanem értéket hajt és teremt” – írta az egykor Dundika néven futó Majoros Hajni.

16 év után vált

„16 év hosszú idő, voltak völgyek, de inkább hegyek, virágzó együttműködés mindkét fél számára. Büszke vagyok arra, hogy az egyik legnagyobb tévétársaság felépítésében vett részt és arra is, hogy egy ilyen komoly döntést meghozott. Tudom, hogy jól döntött. Posztját humorosan úgy zárja: „Azért, ha 16 év után elhagy, kinyírom” – zárta posztját Majka hitvese.

Mennyibe kerülhetett Majka?

Ha Majkának éppen lejárt a szerződése a TV2-nél, akkor nem kellett őt kivásárolnia az RTL-nek, elegendő volt többet fizetnie, hogy velük kössön új szerződést. Majka érdekérvényesítő képességét tekintve többen úgy gondolják a szakmában, hogy havi 10 millió forint alatt, plusz egyéb juttatások kiharcolása nélkül biztosan nem ment át az RTL-hez. Többen hozzáteszik, a TV2 nem foglalkoztatta Majkát eleget, így a borsodi rapper, lehet, hogy kevesebbel is beérte, csak többet lehessen képernyőn. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: