Manapság mindkét nem sok időt fordít arra, hogy jól ápoltak legyenek a körmeik. A szép bőr és körmök ugyanis a jó megjelenés legfőbb kiegészítői. Ehhez az ideális eszköz kiválasztása elengedhetetlen. Alapos megfontolást igényel például az, hogy milyen ollót szerezzünk be. 

A következő pár sorban most megismerkedhetsz a különböző típusú ollókkal, amely remélhetőleg megkönnyíti a dolgod, ha vásárlásra kerül a sor. Tarts velem, hidd el, nem fogod megbánni!

A körömvágás szerepe

A körömvágás egy olyan hétköznapi tevékenység, amelyre időnként mindig sor kerül, ennek így is kell lennie, hiszen részben az, hogy adunk magunkra, már hozzájárul ahhoz, hogy különbözzünk az állatoktól. 

De miért is olyan fontos ez a rendszeresség? Azt mindenki tudja, hogy egy ápolt köröm sokkal jobb benyomást kelt az emberek szemében, de nem csak emiatt fontos a vágása. A megnőtt körmök alatt rengeteg baktérium tanyázik, ezért is szokták óva inteni a gyerekeket a körömrágástól, ami például a bélférgesség kialakulásának gyakori okai közé sorolható. 

A hosszú “karmok” esetében nagyobb az esély arra is, hogy a sarkoknál benő a köröm, amelynek eltávolítása sokszor már picit fájdalmasabb. 

Ollótípusok

A modern ollók kínálatában sokféle darabbal találkozhatunk. Vannak egyenes és hajlított ollók.

Ez utóbbi például speciális kialakításának köszönhetően jóval könnyebbé teszi a munkavégzést, így akár a kezdő manikűrösök is boldogulnak vele. 

A Kések Ollók Webáruház manikűr eszközei között mindegyik változatot szemügyre veheted, így felmérheted, hogy melyik illik hozzád a leginkább. 

Természetesen kizárólag rozsdamentes acélból készült termékeket érdemes vásárolni, amelyek hosszú távon támogatják tevékenységeinket. A hosszú élettartam, nemcsak a jó döntés kérdése, hiszen a megfelelő tárolás és tisztítás sem utolsó. Amennyiben fertőtleníteni szeretnéd eszközeidet, ügyelj a megfelelő behatási időre!

Milyen az a mikrofogazott olló?

Amennyiben még mindig nem találtál rá a számodra tökéletes ollóra, akkor itt az ideje, hogy még egy különleges, professzionális terméket mutassak be neked.

A mikrofogazott olló tulajdonképpen mikrobarázdált vágóélekkel van ellátva, amelyekkel szinte belekapaszkodik a körmödbe, így nem csúszik le róla, és a vágás folyamata is sokkal precízebb lesz. 

Vékony pengékkel rendelkezik, és rendkívül finom a megmunkálása is. A legjobb német rozsdamentes acélból készült, ráadásul fertőtleníthető is. 

Az NN – Knives márka termékei között jobb- és balkezes ollók egyaránt képviseltetik magukat. Garantált a minőség, azonban a mechanikát pár csepp olajjal ápolni kell, ami képes meghosszabbítani az eszközök élettartamát. 

Látod? Érdemes beruházni a jobb darabokra, hiszen ezek sokkal tovább kitartanak majd, mint a silány termékek.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!