Néhány nap van hátra az utazásig, de még 500 ezer forintra szüksége lenne annak a tarnabodi kisfiúnak, akit Hamburgban tudnak csak megműteni. Bár a műtétjét állja a biztosító, a kinn tartózkodást a családnak kell fizetni, ami másfél millió forint, ebből hiányzik még félmillió

Egymillió már összejött, de 500 ezer még kellene

Patrik édesanyja, Hajnalka április eleje óta gyűjt kisfia műtétére, ahol – ha minden jól megy – ő lesz Patrik májdonorja. Eredetileg április végéig kellett volna előteremteniük a másfél millió forintot, hogy kifizessék a külföldön tartózkodást három főre és elindulhassanak Hamburgba. Az édesanya azóta kétségbeesve próbálja összegyűjteni az összeget, és kéri az emberek segítségét, hiszen számára ez egy vállalhatatlanul magas összeg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két hete a fele már összejött

Talán már látszik a fény az alagút végén, de még mindig nem ért véget a tarnabodi család kálváriája. Ugyan a szükséges összeg több mint fele összejött, azonban még mindig nem tudják lefoglalni a németországi szállást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elsőre ártalmatlannak tűnt

Ahogy korábban a budapestkornyeke.hu is megírta, a Heves vármegyei Tarnabodon élő Kökény Patrik Noel máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel. Kezdetben tejfehérje-allergiának tűnt, mostanra azonban kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet

Nehéz körülmények

Kiderült, hogy a kétéves kisfiúnak májtranszplantációra van szüksége. Mivel Patrik még csak 2 éves, így Németországban, Hamburgban kell őt műteni, a kinti tartózkodás költségeit viszont a családnak kell fedeznie. Ez egy másfél milliós összeg, amit legkésőbb május elejéig kell összegyűjteniük.

Mindenkinek nagyon köszöni

Azonban a nehéz anyagi helyzetben élő családnak sokan segítenek: már a szükséges összeg fele rendelkezésükre áll. Meg szeretném köszönni mindazoknak, akik mellettünk álltak és állnak, valamint, akik érdeklődnek a kicsi iránt és segítettek összegyűjteni az eddigi összeget. Hálás vagyok érte – mondta Kökény Hajnalka a Borsnak.

Bármikor nagyobb baj lehet

A lap emlékeztet, Patriknál egy anyagcsere betegséget, tirozinémiát állapítottak meg. A szövettani vizsgálatból derült ki, hogy a kisfiú máján lévő gócok között kettő súlyos, így teljes májátültetésre van szüksége, nehogy májtumor alakuljon ki nála.

Mindenkit arra kér, hogy segítsenek neki

Azonban szorít az idő. A szállás lefoglalásában sem tudnak segíteni nekik ameddig egymillió forint nincs a számlájukon. Noha már egymillió forintot sikerült összegyűjteniük, 500 ezer forintra még mindig nagy szükségük van. Éppen ezért azt kérik mindenkitől, hogy aki tud – akármilyen kis összeggel – de segítsen nekik.

Szeretne ő lenni a donor

A műtét alatt ráadásul Hajnalka párja is kint kell, hogy legyen velük, hiszen az édesanya ragaszkodik hozzá, hogy ha alkalmas rá, akkor ő legyen a kisfia élő májdonorja. Az ehhez kapcsolódó műtéthez pedig kell plusz egy fő, aki segíti őt és Patrikot is.

Egyre több lett a góc

Édesanyja korábban azt mondta, Patrik egyre rosszabb állapotban lett, s egyetlen nyugodt éjszakájuk sem volt. Nehezen vette a levegőt és a pocakja is egyre nagyobb volt. Pár hónap múlva vissza kerültünk Miskolcra, de akkor már az ultrahang több gócot mutatott a máján – idézte fel.

Itt tudsz segíteni

Bankszamla szám: 11773157-00185169.
Bankkártya tulajdonosa az apukája: Sipos Carlos.
Közlemény: Kökény Patrik Noel

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemel fotó: Facebook/Kökény Patrik Noel