Eddig csak a BMW-k gyulladtak ki, most már a Mercedesek is gyúlékonyak. 800 ezer Merci kaphat lángra egy hiba miatt, a gyártó visszahívja az autókat, közben elképesztően nevetséges tanácsot ad azoknak, akik 20-30 milliót fizettek egy Mercedesért.

Megpróbálták diszkréten kezelni a hibát

Mercedesek gyártója a német Daimler megpróbálta diszkréten csak a tulajdonosokkal tudatni, hogy ne használják az autóikat, mert kigyulladhatnak, de a német Bild kezébe jutott a levél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzveszélyes Mercedes

A Mercedes üzenetében az áll, hogy a vízpumpa lehetséges szivárgása miatt egyes alkatrészek túlhevülése, és így a tűzveszély lehetősége sem zárható ki – írja a Totalcar.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ne nagyon használd a 20 milliós autót

A méregdrága luxusautókat gyártó cég azzal a nevetséges kéréssel fordul az autótulajdonosokhoz, hogy amíg a javítás nem lehetséges, az érintett járműveket „különösen óvatosan kell vezetni, és a használatot minimálisra kell csökkenteni”– áll a levélben, amelyet a Daimler hitelesnek igazolt a Reuters hírügynökség számára.

Dolgoznak a megoldáson

Az ügyben érdekes, hogy olyan alkatrész, amely nem hajlamos a meghibásodásra, egyelőre nem készült, azaz ahogy a gyártó fogalmaz, a visszahívás még nem lehetséges, bár dolgoznak a megoldáson.

Sok autót érint Magyarországon is

A probléma egyes GLE és GLS (167-es gyári kód), C (205-ös kód), E (213-as kód), S (222-es és 223-as kód), E kupé és kabrió (238-as kód), GLC (253-as kód), CLS (257-es kód) és G (463-as kód) osztályú Mercedesek egyes változatainál fordulhat elő, bár hogy pontosan melyeknél, az egyelőre nem derült ki.

800 ezer Mercedes

A Bild becslése szerint összesen 800 ezer autóról lehet szó, és bár a Mercedes egyértelműen igyekszik értesíteni a tulajdonosokat, a használt, többször gazdát cserélt autóknál ez nem feltétlenül sikerül.

Gyúlékony német autók

A Mercedes központja Stuttgartban van, ettől alig 100 km távolságra, Münchenben találjuk a nagy rivális, a BMW központját. Eddig sokan azért röhögtek a BMW-n, mert köztudottan tűzveszélyesek voltak egyes típusaik. Mi is több BMW öngyulladásról írtunk. Úgy tűnik most már az autók királynőjének tartott Mercik sem a régiek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiégett BMW-k

Kiemelt kép: illusztráció