Már a kórház folyosóin sétálgat Fazekas Róbert, aki egy hete szívtranszplantáción esett át. A sportoló Németországból kapott új szívet, az életmentő műtétet a Városmajori klinikán végezték.

Új szívet kapott az olimpikon

Egy hete írtunk arról, hogy Fazekas Róbert világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok diszkoszvető új szívet kapott. Az életmentő műtétet a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán végezték.

7 éve derült ki a betegsége

A 46 éves sportoló veleszületett szívbetegségben szenvedett, amelyet hét évvel ezelőtt mutattak ki. Ezután kezdték meg Farkas Róbert kezelését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

Csakis az volt a szemem előtt, hogy Tamás minél előbb meggyógyuljon” – Felesége veséjével mentették meg Páty alpolgármesterének, Somogyi Farkas Tamásnak az életét

Nagyon gyengének érezte magát

Állapota hol javult, hol rosszabbodott, de az idő előre haladtával egyre inkább látszott, hogy az életét csak szervátültetés mentheti meg. A műtétet megelőző hetekben napról napra gyengébbnek érezte magát, de bízott az orvosaiban és a maga szívósságában.

Az élsportolás előre hozta a problémákat

„Az a 25 év, amit versenyzőként éltem meg, megedzett, de előre is hozta azt a napot, amikor már csak a szívtranszplantáció mentheti meg az életemet. Nem kizárt, hogy civil emberként megöregedve, csak 60 vagy 70 évesen szorultam volna az életmentő műtétre, de ennek most már igazán nincs jelentősége” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak Fazekas Róbert.

Hétórás volt a műtét

Fazekas több mint két és fél hónapot várt a klinikán az új szívére, amelyet az Eurotransplant együttműködési megállapodásnak köszönhetően Németországból kapott. A szervátültetési műtét hét órán át tartott, ezt követően még további két órán át altatták az erős szervezetű sportembert.

Jól viselte a beavatkozást

„A műtétben résztvevő orvosok egyike azt mondta nekem, hogy számára is meglepően gyorsan kezdhettek hozzá az ébresztésemhez, mert másokkal ezt csak egy vagy két nap után tehetik meg” – mondta a sportoló.

Élete második esélyét kapta

A sportoló azt mondja, hogy élete első esélyét 46 évesen kapta, amikor megszületett, a másodikat pedig egy héttel ezelőtt, amikor új szervet kapott. Ha minden jól megy, januárban már otthonában lábadozhat.

Legszebb karácsonyi ajándék

Fazekas Róbert jön-megy a klinikán, azt mondja, már egy negyedórás sétát is engedélyeztek számára. Kétségkívül ez élete legszebb karácsonyi ajándéka, amikor egy új szívvel egy új életét is kapott.

Sokáig szeretne élni

„Hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek rajtam, és most azon fáradoznak, hogy gyógyult emberként engedhessenek haza. Még sokáig szeretnék élni, a családom és a barátaim társaságában lenni, és most már abban is biztos lehetetek, hogy felnevelhetem drága kislányomat, a 9 esztendős Rékát” – mondta a sportoló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fazekas Róbert – Forrás: Digi tv