Hiába volt a család minden tagja bekötve, a hátul, középen ülő kislány nem élte túl az ütközést. Az abonyi frontális karambol híre megdöbbentette a helyieket, egyelőre senki nem érti, hogy történhetett a baleset a szinte egyenes úton.

Sokkolta az abonyiakat a tragédia híre

Sokkolta az abonyiakat az a baleset, amelyben egy 9 éves gyermek és egy 71 esztendős férfi is életét vesztette. A szerencsétlenül járt család tagjaiért a helyiek együtt imádkoznak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Frontális ütközés egy hídon

A BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott arról, hogy egy kilenc éves gyermek és egy 71 éves férfi meghalt, amikor két autó frontálisan összeütközött szombaton délután a Pest megyei Abony és Kőröstetétlen közötti úton.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A 71 éves sofőr hibázhatott

A balesetet okozó autó 71 éves sofőrje eddig tisztázatlan okból áttért a szembe sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. A két autó egy hídon ütközött össze, ezt követően egymás mellett állt meg.

Nagy erővel ütköztek

A becsapódás erejére jellemző, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók csak feszítővágóval tudták kivenni a gépjárművekből a benne ülő utasokat. A szélvédők betörtek, a légzsákok kinyíltak, nagy pusztítást okozott az ütközés.

Percekre voltak az otthonuktól

A piros autóban egyedül ült a férfi, és egyelőre még nem sikerült tisztázni, hogy a szinte egyenes úton miért tért át a szemközti sávba – fogalmaz az RTL riportja. A másik gépjárműben egy öt fős család igyekezett hazafelé, már csak öt percre voltak otthonuktól, amikor bekövetkezett a megmagyarázhatatlan tragédia.

Nem mentette meg a kétpontos biztonsági öv

Az elhunyt kislány hátul, középen ült. Be volt kötve, de a kétpontos biztonsági öv nem védte meg, nem élte túl az ütközést. Szülei és testvérei zúzódásokat, töréseket szenvedtek, a helyszíni ellátás után, stabil állapotban szállították őket kórházba.

Kedves, jószándékú család

Abonyban minden ki kedves, jószándékú családként ismerte a szerencsétlenül jártakat. Helga a következő hetekben ünnepelte volna a 10. születésnapját. Egy másfél éves kislány és egy 16 éves fiú testvére volt.

Imádkoznak a családért

 „A baleset vétlen érintettje egy öttagú abonyi Család. A kilencéves kislányukat veszítették el egy frontális ütközésben Abony és Kőröstetétlen között. A szörnyű baleset híre engem is mélyen megrendített, hiszen jól ismerem a Család tagjait, akik válságos állapotban vannak. Most azt kérem minden csoporttagunktól, hogy küldjenek nekik erőt, szeretetet, hogy még találkozhassunk Velük ismét Abonyban. Én imádkozom értük a lelkem minden erejével – írta a Mi Abonyunk elnevezésű közösségi oldal adminisztrátora.

Nincsenek rá szavak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy mélyen megrázták a helyieket a történtek. „Én is nagyon jól ismertem a családot, szörnyű, ami történt, nem tudok szavakat mondani, csak imádkozni értük – tette hozzá egy kommentelő. „Édes kicsi szív már az angyalkákkal játszik nem az osztálytársaival, barátnőivel” – írta egy másik hozzászóló. „A tetétleni úton nagyon sokan a 90-es sebességet jóval túllépik. Nagyon kicsi a forgalom, jó az út. Van két kanyar amit nagy sebességnél nehéz úgy bevenni, hogy ne sodródj ki” – fogalmazott egy rendszeresen arra járó férfi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szörnyű baleset történt Abonynál. Fotó: MTI