Kétgyermekes édesapa ért oda elsőként a két ember halálát okozó abonyi autóbaleset helyszínére. A férfi rögtön látta, hogy nem tud segíteni, az áldozatok beszorultak a roncsba.

Ketten haltak meg

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, szörnyű baleset történt szombaton: ketten meghaltak, amikor két autó frontálisan összeütközött a Pest megyei Abony és Kőröstetétlen közötti úton.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

71 éves volt a sofőr

Az eddigi információk szerint a balesetet okozó autó 71 éves sofőrje eddig tisztázatlan okból áttért a szembe sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival – írja a Bors.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Totálkárosak lettek az autók

Abony, 2022. november 5. Rendõri helyszínelés a Pest megyei Abony és Kõröstetétlen közötti úton, miután két személygépkocsi frontálisan ütközött 2022. november 5-én. A balesetben egy 71 éves férfi és egy 9 éves kislány a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán

Nem tudták megmenteni a kislányt

Az utasok közül egy 9 éves kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. Csakúgy mint a balesetet okozó 71 éves sofőr. Az esetnek több súlyos sérültje is van, hat embert vágtak ki a roncsokból a kiérkező katasztrófavédelmisek.

Nem tudott mást tenni

A megrázó baleset után az egyik Facebook csoportban jelentkezett az a kétgyermekes édesapa, aki elsőként ért oda a tragédia színhelyére. Azonnal kiszállt és odament az összetört autókhoz. A vétlen autóban öten ültek, a kocsi annyira összeroncsolódott, hogy a szemtanú semmit nem tudott tenni, csak hívni a segélyhívót.

Összetört lelkileg

“Én értem oda elsőként, én hívtam a segélyhívót. Sajnos nem tudtam segíteni, nagyon beszorult mindenki..” – írta a férfi. A Bors megkereste a szemtanút, aki annyira összeomlott lelkileg, hogy nem akart nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Válságos állapotban van a család

„A tegnapi baleset vétlen érintettje egy öttagú abonyi Család. A kilencéves kislányukat veszítették el egy frontális ütközésben Abony és Kőröstetétlen között. A szörnyű baleset híre engem is mélyen megrendített, hiszen jól ismerem a Család tagjait, akik válságos állapotban vannak” – erről írt Lőrinczy Veronika a Mi Abonyunk főszerkesztője.

Imádkozik értük

Hozzátette: „Most azt kérem minden csoporttagunktól, hogy küldjenek nekik erőt, szeretetet, hogy még találkozhassunk Velük ismét Abonyban. Én imádkozom értük a lelkem minden erejével.”

Egy csecsemőt is kiszabadítottak

A másik autóban több felnőtt, egy gyermek és egy csecsemő is utazott, őket feszítővágóval szabadították ki a műszaki mentést végző ceglédi hivatásos tűzoltók.

Teljes útzár

A rendőrök a balesettel érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. Úgy tudjuk a baleset idején esett az eső Abony térségében, és sem az út-, sem a látási viszonyok nem voltak túl jók. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI