Már két budapesti iskolában találtak koronavírus-fertőzötteket. Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus koronavírusos tesztje is pozitív lett. A 13. kerületben is vannak fertőzöttek.

Hivatalos információt még nem közölt az intézmény a 13. kerületi intézmény, de az ittlakunk.hu a szülők beszámolói alapján megírta, hogy az igazgató levélben tájékoztatott a fejleményekről. A 24.hu-nak az iskola részéről megerősítették a levél tartalmát, melyben az igazgató arról írt, hogy hogy az idei tanévet a szokásos módon nem tudják elkezdeni. Ennek oka, hogy az angol anyanyelvű tanárok között három koronavírussal fertőzött személy van.

Az angol tanárokkal 30 fő érintkezett, őket ezen a héten tesztelik majd. Az igazgatónő hétfői levelében azt írta, hogy a tanítás helyi rendjéről jelenleg is egyeztetés folyik, de az már biztos, hogy minden gyerek számára nyitva lesznek.

„Tiszteletben tartjuk azonban a szülőknek azt a jogát, hogy Önök dönthetnek gyermekük távol maradásáról is, erről kérem az osztályfőnököket értesíteni szíveskedjenek”– írta az igazgatónő.

Az iskola vezetője szerint kollégáik tünetmentesek, a fertőzés elkerülésére pedig a tankerület ózonos fertőtlenítést végeztetett el.

A 13. kerületben is vannak fertőzöttek

A másik érintett intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol többen a gólyatáborban fertőződtek meg.

„A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette” – mondta a 444.hu megkeresésére az igazgató.

Az iskola vezetője szerint az operatív törzs utasításainak megfelelően jártak el, a történtek pedig a tanévkezdést semmiféleképp nem érintik.

Győrújfaluban nem indult el a tanítás

Hétfőn írtunk arról, hogy Győrújfaluban nem indult el  ma a tanítás, mert az egyik tanárnál is kimutatták a fertőzöttséget. Úgy tudjuk, azóta a teljes tanári kar karanténban van. A BudaPestkörnyeke.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció