Az egyik esti járattal ment hazafelé a fiú a gödöllői HÉV-en, amikor egy rablóbanda kinézte magának a srácot, mert túl jó mobilja volt. Kerepes állomáson kivették a kezéből az okostelefont, majd késsel megfenyegették és elvették mindenét. A srác a következő megállóban, Szilasligetnél tudott leugrani a HÉV-ről és egy utas segítségével hívta a rendőröket. Tegnap a kerepesi polgármester már a belügyminiszter segítségét kérte, hogy a rendőrség átcsoportosításával valahogy segítsen megfékezni a településen tomboló drogosokat.

Kinézték a fiút a HÉV-en

Most a Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik ismeretlenül maradt társukkal együtt a gödöllői HÉV-en raboltak ki egy fiatal fiút. A vádirat szerint a három elkövető 2024. március 19-én az éjszakai órákban, a HÉV szerelvényen utazva kinézte magának a sértettet, vagyis a fiatal fiút. Egyikük, aki a rablást a későbbiekben is irányította oda is lépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett, amelynek során látta, hogy drága mobiltelefonja van. Ezután visszatért a társaihoz. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kivették a kezéből a mobiltelefont

Kerepes állomásra érve ugyanezen elkövető újra a fiúhoz lépett és kivette a kezéből a 140 ezer forint értékű készüléket, majd megpróbált azzal leszállni, de a szerelvény ajtaja bezárult. Ekkor a kocsiban már csak az elkövetők és szerencsétlen fiú utazott. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvették a pénztárcáját

Ezután mindhárom elkövető elindult a fiú irányába és közülük az irányító közölte vele, hogy adja oda mindenét. Az ijedt srác zsebéből elvették a pénztárcáját is és abból kivették a pénzt 10 ezer  forintot, majd a tárcát visszadobta az egyik elkövető a fiúnak.

Késsel is megfenyegették

Ezt követően ugyanez a férfi elővett egy kést is és újra felszólította a fiút, hogy adja át az összes értékét. A megrémült srác hátrálni kezdett, de a három férfi követte és végül ketten közülük át is kutatták őt, illetve táskájának tartalmát a földre borították, miközben az irányító a késsel sakkban tartotta. A három férfi ekkor még további közel 50 ezer forintnyi értéket vett el a sértettől.

Leugrott a HÉV-ről

Időközben a HÉV Szilasligeten megállt és a kifosztott srác összekapkodva holmijait leugrott róla, majd segítséget kért egy másik utastól, aki kihívta a rendőröket. Ezzel egyidőben az elkövetők is leszálltak és elsétáltak onnan Kerepes irányába.

Három tettesből kettőt talált csak meg a rendőrség

A gödöllői rendőrök pár nap alatt beazonosítottak két elkövetőt a háromból és őket el is fogták. A Gödöllői Járási Ügyészség ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. Az nagy kérdés, hogy az egymást jól ismerő elkövetők közül a harmadikat miért nem sikerült a rendőröknek megtalálni.

Lenne dolga a rendőrfőnöknek

Tegnap írtunk arról, hogy a kerepesi polgármester a belügyminiszter segítségét kéri, mert annyira elharapódzott a bűnözés a településen és a gödöllői HÉV-vonal mentén. Legutóbb a szerelvényeken tomboló drogosok szétvertek egy autót és kifosztottak egy benzinkutat. Úgy tűnik, hogy a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánynak, Lauda Zoltánnak lenne dolga bőven a környéken, de láthatóan nem teljesen ura a helyzetnek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Lauda Zoltán, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője – A fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült