Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta augusztus végén meghalt az ismert magyar operett-énekesnő, Tóth Éva. Férje, Leblanc Győző a tragédia után teljesen összeomlott, s mivel a zenész már nem tudta felesége utolsó kívánságát teljesíteni, most egy művésztársaival együtt egy búcsúkoncerttelt emlékezett Tóth Évára.

Megrendült a zenészvilág

Tóth Éva halála az egész hazai zenészvilágot megrendítette. Az operett-énekesnő csupán 61 éves volt, halála mindenkit váratlanul ért. A szomorú hírt párja, Leblanc Győző operaénekes tudatta, s mint kiderült ő maga talált rá elhunyt párjára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búcsúkoncert

Tóth Évát időközben már eltemették, azonban most a közönség is elbúcsúzhatott tőle a nagytétényi Szelmann Házban. A gyászoló férj így emlékezett szeretett feleségére a színpadról: “A Budapest Tévében ismerkedtünk meg éppen húsz éve” – kezdte könnyeivel küzdve Leblanc Győző, majd így folytatta:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Két évtized

“Arra kértem Évikét az első közös fellépésünkkor, annak érdekében, hogy minél hitelesebbek legyünk a nézők előtt, próbáljon belém szeretni éneklés közben. Ez olyan jól sikerült, hogy gyönyörű két évtizedet töltöttünk együtt… Nagyon-nagyon hiány­zik, nem telik el nap, hogy ne gondolnék rá.”

Utolsó kívánság

A gyászoló művész a Blikknek elmondta, szerelme utolsó kívánságát már sajnos nem tudta teljesíteni. “Az én drága Évámnak volt egy nagy vágya, egy utolsó kívánsága.”

Már nem teljesülhetett az álma

A Hatos csatornán, amelyen együtt készítettünk népszerű műsort, élő zenés kívánságműsort akart szerkeszteni és vezetni, amelybe bekapcsolódhatott volna a világ magyarsága. Sajnos, már nem teljesülhetett ez az álma”

Szem nem maradt szárazon

Ezt követően elcsukló hangon előadta a Hol van az a nyár? Hol a régi szerelem? című slágert, eközben pedig a háttérben a kivetítőn feltűnt Tóth Éva kedves, mosolygós fotója. Mind a nézőtéren, mind a színpadon szem nem maradt szárazon.

Könnyes búcsú

A házigazda, Leblanc Győző a búcsúkoncert végén megtörten búcsúzott el a közönségtől. “Gyönyörű volt ez a húsz év Évával… Hogy mi jön ezután, azt csak a Jóisten tudja… Szerencsére a fiaim tartják bennem a lelket. Köszönöm, hogy eljöttek.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Mosollyal az arcán halt meg az ismert magyar operett-énekeső: férje talált rá elhunyt szerelmére, Leblanc Győző teljesen összeomlott

Kiemelt kép: Tóth Éva és Leblanc Győző – Forrás: YouTube