Bár a budapesti rakpartok járhatók voltak az elmúlt napokban a lefújt tűzijáték után, péntektől ismét komoly lezárásokkal számolj, ha Budapesten szeretnél közlekedni. Augusztus 27-én ugyanis újra nekifutnak a látványos rendezvénynek.

Már lezárták

Már lezárták az Erzsébet hídon a buszsávot a Budára vezető oldalon, valamint az Erzsébet híd és a Szabadság híd északi oldali járdáját is vasárnap délig – írja a BKK. A parkolósávba terelik a forgalmat a Műegyetem rakparton déli irányban hétfőn 6 óráig.

Rakpartok

Lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Rákóczi hídig és a Pesti alsó rakpartot a Margit hídtól a Közraktár utcáig csütörtökön 20 órától hétfőn 6 óráig, valamint hétfőn és kedden 22 órától másnap 6 óráig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pesti oldal

Lezárják a Széchenyi rakpartot a Kossuth Lajos tértől a Széchenyi térig, valamint a Zoltán utcát a Széchenyi rakparttól az Akadémia utcáig pénteken 21 órától vasárnap hajnalig.

Ahol szombaton nem lehet majd közlekedni

Lezárják szombaton 16 órától a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által határolt területet.

2-es villamos

A 2-es, a 2B és a 2M villamos pénteken 21 órától üzemzárásig, valamint szombaton 19:30-tól 22-óráig nem közlekedik a Boráros tér és a Jászai Mari tér között. Szombaton napközben a villamosok a Március 15-e tér és a Jászai Mari tér között nem járnak.

Metró

Szombaton várhatóan 18 és 24 óra között az M3-as metró a Kálvin tér és Kőbánya-Kispest között is közlekedik, a sűrűbben induló pótlóbusz csak a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között jár, továbbá közlekedik az M30 állomáspótló autóbusz is a Népliget és a Nagyvárad tér között.

Szombaton 19 órától ezek a villamosok útvonal módosul

 • A 19-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton át a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.
 • A 41-es villamos módosított útvonalon, az Alkotás utcán és a Villányi úton át a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.
 • A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos módosított útvonalon, a külső végállomásuk és a Széll Kálmán tér között jár.
 • Az 56A villamos nem közlekedik.

A buszok is módosított útvonalon 19 órától

 • Az 5-ös autóbusz csak Rákospalota, Kossuth utca és a Ferenciek tere között közlekedik. A budai szakaszon – a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között – a módosított útvonalon közlekedő 105-ös autóbusszal lehet utazni.
 • A 7-es és a 133E autóbusz a Ferenciek tere és a Móricz Zsigmond körtér között nem közlekedik.
 • A 7E autóbusz meghosszabbított útvonalon: Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között jár.
 • A 8E autóbusz Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar, valamint a Ferenciek tere és Újpalota, Nyírpalota út között szállítja az utasokat.
 • A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve a Kiskörúton át közlekedik a Gyöngyösi utca, illetve a Göncz Árpád városközpont felé a Kálvin tér és a Lehel tér között, míg a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között.
 • A 11-es és 39-es autóbusz terelve a Széll Kálmán térig közlekedik.
 • A 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér, valamint terelve az Apor Vilmos tér és a Pasaréti tér között jár.
 • A 109-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik: nem érinti a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér közötti megállókat.
 • A 110-es és a 112-es autóbusszal Budán a Thomán István utca és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Pesten csak 112-es jelzéssel a Ferenciek tere és a Bosnyák tér között lehet utazni.
 • A 178-as autóbusz nem közlekedik. A Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között a 105-ös autóbusszal lehet utazni.

Olcsó jegyet kínál a MÁV

A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint egy főre. Az egyéni jegy maximum 4 főig bővíthető személyenként 800 Ft-ért, azaz egy főre 2000 Ft, két főre 2800 Ft, három főre 3600 Ft, négy főre 4400 forintos áron váltható meg.

Feltételek

A kedvezményes jegy augusztus 26-án 00:00-tól augusztus 28-án 23:59-ig érvényes. A jegyet az odaút – tehát a vidékről Budapestre történő utazás – során 26-án és 27-én lehet felhasználni, a visszautazás 27-én és 28-án lehetséges.