Átfésülték az épületeket és nem találták semmi nyomát annak, hogy esetleg még több állat bukkant volna fel. Mindenesetre a szükséges intézkedéseket megtették.

Innen mászhatott fel

Valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló – olvasható az intézmény közleményében, amelyet a Magyar Távirati Irodának (MTI) küldtek meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotókat is készítettek róla

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a kórház által említett rágcsáló egy patkány volt, amelyet az egyik osztályon láttak. Legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton még fénykép is készült róla – derült ki a naphire.hu birtokába került felvételekből.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak üzemi területen látták

A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata azt írta, a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket, amelyet egy, a betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben láttak.

Gyorsan intézkedtek

Az intézmény dolgozói a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.

Nincsenek fertőzésre utaló nyomok

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg.

Alaposan kitakarítottak

A közlés szerint az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott. A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben.

Többször ellenőriztek

Azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket – hangsúlyozta Sebők-Tóth Kata.

A betegellátást nem akadályozta

A kommunikációs vezető nyomatékosította: a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást. A Szent János Kórház megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően.

Visszatérően ellenőriznek

Ugyanez vonatkozik az egyedi irtásra. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik – olvasható az intézmény által kiadott tájékoztatásban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: Google Street View.)