Az RTL valóságshowjának sztárja, VV Fanni, teljes nevén Novozánszki Fanni 2017. november 20-án tűnt el a Marina parti albérletéből. A teste azóta sem került elő, a gyilkosa börtönben ül. Most hivatalosan is halottnak nyilvánították, az édesanyja síremléket szeretne állítani a lányának.

20 évet kapott a gyilkos

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk, a bíróság tavaly májusban jogerősen kimondta, hogy VV Fanni erőszakos haláláért B. László a felelős, ezért 20 évet kell börtönben töltenie. A férfi rezzenéstelen arccal fogadta akkor az ítélethirdetést. Védekezésében fontos szerepe volt annak, hogy nem került elő Fanni holtteste. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Holttá nyilvánítás

Fanni családja nagyon szerette volna, hogy a holttá nyilvánítás minél előbb megtörténjen, ez azonban nem olyan gyors és egyszerű folyamat. Hiába tudja mindenki, hogy mi történt Fannival, az eljáró bíróságnak mégis kötelessége végigvinni az ilyenkor szükséges folyamatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hosszú procedúra

A procedúrát a Pest Központi Kerületi Bíróság vitte végig, majd ők mondták ki a végső ítéletet. A bíróság egy felhívást függesztett ki a 13. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, valamint a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal hirdetőtábláján. Ennek bevezető szövege pontosan így szól: „A bíróság hirdetményt bocsát ki az eltűnt személy életben létére, illetve elhalálozására vonatkozó adatok bejelentésére.”

Meghökkentő

“Tudom, hogy furcsa és meghökkentő ami le van írva, hiszen a bíróság megállapította, hogy Fannit megölték, mégis jelentkezhet, aki bármit tud az életben létével kapcsolatban. Ez a hivatalos eljárás, a bíróság a szabályok szerint járt el. A hirdetmény értelmében harminc napja van jelentkezni annak, aki esetleg látta Fannit vagy bármit tud róla.” – mondta a akkor Fanni családját képviselő ügyvéd, Lichy József.

Vége a procedúrának

Friss információ, hogy jogilag vége a procedúrának. „Ám azt soha nem felejthetjük el, hogy Fanni holteste a mai napig nem került elő” – reagált a Blikk megkeresésére, dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

Fontos a családnak

A holttá nyilvánítás azért volt fontos Fanni családja számára, mert addig nem tudtak emlékművet állítani neki, amíg nincs papír arról, hogy már nem él, ráadásul a Fanni után maradt örökséghez sem juthattak hozzá. A lánynak ingatlanja nem volt, de bankszámlája igen, ami a mai napig működik, lezárni csak a bírósági végzés után lehet.

Évek óta keresik a lányt

Ahogy azt megírtuk a 24 éves Novozánszky Fanni 2017 novemberében tűnt el a budapesti, Marina parti lakásából. Az utolsó személyt, aki látta, B. Lászlót egy héttel később fogták el a rendőrök, miután minden nyom hozzá vezetett. A vád szerint a lányt B. László a pénzéért megölte, és bérelt kocsijában rejtegette, majd a Dunába dobta, ahol nyoma veszett és azóta sem került elő a teste. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: VV Fanni a Marina-parton – A fotó Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült