Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt lezajlott az ellenzéki előválasztás első fordulója, melyet Dobrev Klára nyert meg, a második helyen Karácsony Gergely, míg a harmadik helyen Márki-Zay Péter végzett. Mindez azt jelenti, hogy ők hárman szállhatnának majd ringbe a második fordulóban, ám nagyon úgy fest, hogy Karácsony és Márki-Zay visszalépnek majd egymás javára, ám, hogy ki kiére, azt még nem lehet tudni.

Megállapodtak

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ugyanis megállapodtak abban, hogy egyikük visszalép a másik javára a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, azonban abban még nem egyeztek meg, melyikük teszi meg ezt a lépést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még nem döntötték el, hogy ki ki lesz

A Dobrev Klára mögött végzett két jelölt pénteken tárgyalt egymással a lehetséges együttműködésről, Márki-Zay Péter pedig sajtótájékoztatón be is jelentette, hogy miniszterelnökként, illetve miniszterelnökhelyettes-jelöltként vágnak neki a második fordulónak, azonban arról még nem született döntés, hogy ki melyik pozícióval halad majd tovább.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Márki-Zay szerint ezért van erre szükség

Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott, hogy egy hármas verseny esetén nagy a kockázata annak, hogy Dobrev Klára legyen a közös jelölt, azonban véleménye szerint akkor kevesebb lenne az esély arra, hogy valóban le is váltsák az Orbán-rendszer 2022-ben.

Ez is érdekelhet:

Dobrev Klára az élen

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a kedden lezárult előválasztáson Dobrev Klára 35 százalékkal nyert, őt követte Karácsony Gergely 28 százalékkal, majd Márki-Zay 20 százalékkal a harmadik helyen zárt.

Itt lehet visszanézni Márki-Zay sajtótájékoztatóját:

Lapunk ebben a cikkben számolt be az agglomerációban született eredményekről:

Az előválasztásról

Szeptember 18-án kezdődött az ellenzéki előválasztás első fordulója. 106 egyéni választókerület 253 jelöltje és öt miniszterelnök-jelölt közül lehet kiválasztani a Fidesz–KDNP tavaszi kihívóit. A résztvevők interneten és sátrakban voksolhatnak. Ez volt Magyarországon az első országos előválasztás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely – Forrás: BPK montázs, ATV