Ha megvan a 4 millió beoltott, szurkolhatunk – mondja a fideszes Kubatov Gábor, az FTC elnöke. A sportrendezvényeken a védettek maszk nélkül vehetnek részt, vagyis akinek van oltási igazolványa leveheti majd a maszkot.

Még 130 ezer beoltott kellene

A csütörtöki adatok szerint eddig 3 millió 87 ezer ember kapta meg az oltást, vagyis szombatig még 130 ezer vakcinát kell beadni ahhoz, hogy meglegyen a 4 millió beoltott. Ez azért fontos, mert elvileg csak ekkor léphet érvénybe a következő nyitási program. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell maszk a védetteknek

Két napja írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az új szabályok szerint 4 millió beoltottnál a védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják. A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nem garancia a védettségi igazolvány

Mivel a védettséget a védettségi igazolvánnyal lehet igazolni, sokan úgy is levehetik a maszkjukat, hogy egészségügyi szempontból még egyáltalán nem számítanak védettek. Ennek oka az, hogy az igazolványt az első vakcina beadása után már postázzák, de a védettség valójában később alakul ki.

Az első oltás után sokan elkapják

Dr. Botz Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központi Gyógyszertárának és Gyógyszerészeti Intézetének vezetője elmondta: az első oltás követően még nincs semmiféle védettség, illetve hozzátette, hogy csak az első oltás napjától számított 14. napon válik védettebbé valaki. “Azt már megfigyelték, hogy azok közül, akik szabadosabban mozogtak, vagy nem tartották meg a járványügyi korlátozásokat közvetlenül azután, hogy megkapták az első oltást, sokan megfertőződtek. Az oltás nem hat az első 14 nap lejárta előtt…Ne gondoljuk, hogy közvetlenül az oltás után vagy mindössze pár nap elteltével védettebbek vagyunk. – fogalmazott a szakember.

Két héttel a második oltás után

Az orvosok legújabb mondása a védettséggel kapcsolatban úgy foglalható össze, hogy a második oltást követő két hét múlva alakul ki a szervezetben az a fajta immunválasz, vagyis védettség, ami alapján tényleg védettnek mondhatja magát a beoltott személy.

Már árulják a jegyeket

A Fradi elnöke, Kubatov Gábor szerint ők biztosra mennek, hiszen mint fogalmazott: „A jegyértékesítés már megkezdődött” – mondta a szombati FTC-Mezőkövesd bajnoki mérkőzésről a Facebookon.

A nemzet hőseit is várják

A Fradi elnöke arról is beszélt, hogy a nemzet hőseit vendégül látják a Groupamában. Kubatov elmondta kikre gondol: „ők azok, akik a frontvonalban harcolnak, akik munkájukkal lehetőséget teremtettek arra, hogy napokon belül újabb lépéssel közelebb kerüljünk a régi életünkhöz. “Egészségügyi dolgozók, katonák, rendőrök, egészségügyi adminisztrációs munkatársak és még sokan mások, akiknek hála ismét visszatérhetünk majd a lelátókra szurkolni”.

Nagy buli lesz

Szombaton tehát nagy eseményre készülnek a Fradinál, rengeteg vendéget várnak a satadionba, akinek pedig van már védettségi kártyája, maszk nélkül is kiabálhatja, hogy Hajrá, Fradi!. Reméljük nagy szél lesz és a vírusokat elfújja a szél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Kubatov Gábor videója

Kiemelt kép: Meccs a Groupamában – Forrás: Facebook/Ferencvárosi Torna Club