A 16 éves diósdi lányt követni kezdte a 25-30 én körüli, fekete ruhás férfi, amikor hátra pillantott már közvetlenül mögötte volt és magát simogatta. Kiderült, hogy a maszkos férfi már több nőt is megtámadott, molesztált Diósdon és környékén, a rendőrség még keresi a szatírt.

Nem mer egyedül sétálni, de még aludni sem a 16 éves J. Margit, akit fényes nappal támadott meg egy fekete maszkos idegen Diósdon. „Sosem gondoltam volna, hogy itt, Diósdon, ahol élek, bajom eshet.” – mesélte a lány a Ripost munkatársának.

„Éppen egy barátomtól jöttem haza busszal. Leszálltam a megállóban, majd a megszokott útvonalon sétáltam volna a mamámhoz. Felfigyeltem egy furcsa alakra, aki követni kezdett. Fényes nappal volt, reggel 9 óra múlt, nem is gondoltam semmi rosszra, de azért szaporábbra vettem a lépést.” – mondja.

Amikor a fiatal lány az Angeli úthoz ért, ami sűrű bokrokkal határolt rész, megérezte, hogy a férfi őt figyeli. Többször is hátrapillantott, követi-e még a férfi. Rossz érzés fogta el. „Amikor beértem a leginkább körülzárt részhez, újra megfordultam. Halálra rémültem! Közvetlen mögöttem állt a férfi, és az arcát eltakarta egy fekete maszkkal.

Hatalmasat sikítottam, pánikba estem. Olyan, mintha egyetlen kimerevített pillanat lett volna. A férfi sokkal magasabb volt, mint én, ezért szinte fölém hajolt. Észrevettem, hogy magához nyúl a lába között. Elfordultam és futni kezdtem, közben kiabáltam, hogy „segítség! segítség!”

Még láttam, hogy a bal kezével a vállam után nyúl, de szerencsére nem sikerült elkapnia. Kiszaladtam az útra és megállítottam egy arra jövő fehér autót, amiben egy idősebb úr ült. Látta, hogy halálra vagyok rémülve, megkérdezte, mi történt, én meg a könnyeimmel küszködve elmondtam. Beszálltam a kocsiba és visszafordultunk, hogy megkeressük a támadót.

A vonatsínek melletti utcában pillantottam meg ismét, a maszk is a kezében volt. A bácsi mellé kormányzott és számonkérte, mit tett velem, de ő tagadta, hogy bántani akart volna, azt állította, hogy csak pisilt. Aztán bocsánatot kért és elrohant.

A nagymama is sokkot kapott, amikor meglátta síró unokáját a kapuban. Azonnal hívta a szülőket, akik rögtön bevitték a lányukat a rendőrségre és feljelentést tettek. A kerületben több iskola és óvoda van, nem akarjuk, hogy itt ólálkodjon egy ilyen ember – indokolta döntését az anyuka, Angéla a lap munkatársának.

A környékbelieknek is szóltunk, hogy vigyázzanak magukra, és kiderült: a lányom előtt már két nőt is megtámadott a maszkos, az egyiket este. Éppen ment haza, egy pillanatra megállt a kapuban, ez a férfi mögé lépett és megmarkolta a nemi szervét, majd elrohant. A lányom esete előtti éjszakán pedig egy játszótéren tűnt fel.

Egy nő a kutyáját sétáltatta, és az állat jelezte, hogy van valaki a bokorban. A nő a férjét hívta, mire a férfi elszaladt. Mindannyian ugyanúgy írják le a támadót: 25-30 éves, magas, fekete hajú férfi modern frizurával, fehér bőrű, az arca borostás. Világosbarna szeme van. Fekete trikót, fekete nadrágot és fekete símaszkot viselt minden alkalommal.

Pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy ugyanez a szatír a 22. kerületben is megtámadott egy lányt. A fotóját már akkor is nyilvánosságra hozta a rendőrség.

Maszkot húzott a szatír és letámadta a fiatal lányt – a térfigyelő kamera azonban lebuktatta

Kiemelt kép: A rendőrség által közzétett térfigyelő kamera felvétele a feltételezett szatírról