Ma este nyitja meg a 22/23-as síszezont a visegrádi Nagyvillám Sípálya.

Örülhetnek sokan

A napok óta tartó hideg időjárás egy újabb hazai sípálya kinyitását tette lehetővé. Ma este ugyanis a visegrádi Nagyvillám Sípálya is megnyitja kapuit a téli sportok szerelmesei előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb pályák nyílnak

Ma az 1/A és bébi pálya nyit ki, holnap pedig újabb pályarész kerül megnyitásra, olvasható a sípálya weboldalán, ahol a pontos nyitva tartásról is informálódhatnak az érdeklődők.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Emeltek

„Mint láthatjátok kénytelenek voltunk árat emelni és a bébi pálya hétközi ingyenessége is megszűnt, valamint a munkanapos nyitva tartásunk is változik, amik a mind a működésünk alapfeltételei” – írják az oldalon.

Van kölcsönző is

A közlemény szerint ma délután nyit az 1/A, fő hóágyús, és a terasz előtti bébi pálya, egyelőre esténként lesznek nyitva (szerda, csütörtök 17-21-ig), majd péntektől nappal is, és természetesen a hét-végén is teljes üzem lesz. „Nyitva a kölcsönzőnk, fokozatosan feláll a havas síoktatásunk, és természetesen büfénk is lesz. A melegedőnkben nagy melegre ne számítsatok, de megfagyni senki nem fog, azt garantálom” – írták az oldalon.

Ezek a pályák vannak nyitva

A Nagyvillám Sípályával együtt ötre nőtt a hazánkban jelenleg üzemelő síterepek száma. A legtöbb hó Mátraszentistvánon van, itt 12 cm friss hó esett, ezt követi Eplény, majd a Normafa, ahol hóágyúzott szánkópálya és sífutópálya áll a látogatók rendelkezésére.

Ennyi hó van

Bánkúton 43 centis a hóréteg, Visegrádon pedig a 15 cm hó után, jelenleg 10-35 cm-nyi hórétegre kell számítani.

Beindultak a hóágyúk

Ahogy írtunk róla, január végére ismét kedvezően alakult a hőmérséklet, így a Normafa Park üzemeltetői újra be tudták indítani a hóágyúkat, amelyek segítségével behavazták a szánkó-, illetve a sífutópályát. Mostantól mindkét pálya este 10-ig világítás mellett használható.

Elkészült a szánkópálya

Egy kis természetes hó is hullott, de a hóágyúk már napok óta nem pihentek. A szánkózó terület már hétfő délutánra elkészült, a sífutók keddtől vehetik birtokba a kb. 800 méter hosszú nyomvonalat.

Este 10-ig lehet menni

A Normafa Park tájékoztatása szerint a klasszikus és skating nyomot is fektettek. A teniszpályán megszokott gyakorló csíkok is vannak, a pályát este 10-ig kivilágítják. Mindenkit kérnek, hogy kizárólag sífutó felszerelésben használják a sífutópályát! Szánkóval, csúszkával a játszótér alatti szánkópálya használható – írja a sielok.hu. 

Ingyen használhatják 

A szánkópálya használata ingyenes, a sífutópálya is jelenleg ingyenes, de ez a későbbiekben változhat. Felszerelést a nemrégen átadott Vasas Síházban lehet bérelni, hétközben 14 és 18 óra, hétvégén 10-18 óra között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció