Budakeszi életében fontos pillanat történik ma, azaz kedden 14 órakor. Megnyitja kapuit a várva-várt uszoda, mától nem kell Budaörsre vagy Máriaremetére autóznia azoknak, akik úsznának vagy csobbannának egyet. Az iskolások úszásoktatásának is mától van külön helyszíne Budakeszin. Az örömhírt a minap jelentette be Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere.

Valóra vált a régi álom

Budakeszin régóta álmodoztak arról, hogy végre uszodája lesz a 15 ezer fős kisvárosnak. Ma eljött ez a pillanat is. Hivatalosan még nem nyitják meg, de ma indul a nyilvános próbaüzem, így lényegében bárki úszhat, csobbanhat, kipróbálhatja az új uszodát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budakeszin élő úszóbajnokról nevezték el

Az uszodát Hargitay András, Budakeszin élő olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok élő legendáról nevezték el. “Régen úgy volt, hogy csak halott emberekről lehet elnevezni valamit. Örülök, hogy most megtörik ez a szabály. Nekem nincs kifogásom az ellen, hogy uszodát neveztek el rólam” – mondta Hargitay András a Buda Környéki Televíziónak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sokat lobbizott a polgármester az uszodáért

Az uszoda ünnepélyes átadójára még várni kell, azonban a próbaüzem ma, vagyis kedden 14 órakor elindul. Ezt jelentette be a minap Győri Ottilia, Budakeszi fideszes polgármestere, aki információink szerint sokat lobbizott azért, hogy ez az uszoda megépülhessen a városban.

Takarékos önkormányzat

Győri Ottilia korábban interjút adott a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. Ebben így fogalmazott a budakeszi fejlesztésekkel kapcsolatban: “Számtalan tervünk, beruházásfejlesztésünk van, ezek nagyon ki vannak számolva. A szükséges pénzt mindig elő tudtuk teremteni. Ezért is vagyok polgármester, hogy megoldjam az esetleges nehézségeket is. Természetesen mi is több utcát, járdát tudnánk építeni, ha más lenne az önkormányzatok gazdálkodásának a keretrendszere, de én mindig annak voltam a híve, hogy abból kell kihozni a legtöbbet, ami éppen adott. Mi takarékos önkormányzat vagyunk, de fejlesztésekre nem sajnáljuk a pénzt.”

Több maradhat a város kasszájában

A 1,5 milliárd forintos állami beruházásról 3 éve, 2020-ban döntött a Magyar Kormány, amelyhez Budakeszi Város Önkormányzata biztosította az építési területet. A beruházást a Magyar Állam finanszírozta, vagyis a helyeiknek lényegében nem került pénzbe az új létesítmény. Ez jó hír, hiszen így több maradhat a város kasszájában.

Két medence van az uszodában

A komplexumban két medence van. A nagyobb 25 méter hosszú, 15 méter széles és 190 cm mély, hat pályasávnak van helye. A kisebb medence 10 méter hosszú, 6 méter széles és csak 80 cm mély, vagyis egy óvodásnak, kisiskolásnak is leér benne a lába.

Szauna is van

Mindkét medence műanyag burkolatú, az egész létesítmény akadálymentesített, van benne finn- és infraszauna is. Az uszoda előtt 16 autóparkolót építettek, ha ez nem lenne elég, szemközt van a templom és a Spar parkolója, így tehát hely van bőven a környéken.

Visszafogott jegyárak

A jegyárak meglehetősen visszafogottak. A felnőtt belépő 950 forint, a nyugdíjas és diák belépő ára 650 forint, míg a gyerekjegy 200 forint alkalmanként. Hatéves kor felett diákjeggyel lehet belépni. Egyelőre csak készpénzt fogadnak el a kasszánál, remélhetőleg a hivatalos nyitáskor már bankkártyával is lehet majd fizetni.

Iskola közelében épült

A Budakeszin élőknek mindenképpen jó hír az új uszoda, hiszen így nem kell Máriaremetére, Budaörsre, esetleg Törökbálintra autózni egy jó csobbanásért. A gyerekeknek és a szüleiknek is szuper hír, hogy a tanuszodában lesz úszásoktatás és minden bizonnyal bekerül majd a hivatalos testnevelésórák közé is majd az úszásóra. A szomszédos Széchényi István Általános Iskolában tanulóknak biztosan nem kell messze menniük, hiszen a sulitól alig 100 méterre épült fel Budakeszi új uszodája.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az új uszodában – Forrás: Facebook