A két évvel ezelőtti tragédia nyomán indult büntetőügy első tárgyalását pénteken tartották. A banda nem tanúsított semmiféle megbánást.

Teljesen kivetkőztek magukból

A kiérkező mentőst is meg akarta ölni egy budapesti család, fiatalokra támadtak a IX. kerületben. A fiatalok egy koncert után tartottak hazafelé, amikor a részeg családapa és fia beléjük kötöttek. Hiába hátráltak, az egyik fiatalt megütötték, a járdára zuhant és beverte a fejét – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának péntek esti adásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Véletlenül jártak arra

A társasház biztonsági kamerája is rögzítette azt a jelenetet, amikor egy családapa részegen tántorog kifelé egy ferencvárosi társasház kapuján még 2021 júniusában. Kiért az utcára, majd szembe jött velük egy négyfős társaság, akik egy koncertről tartottak éppen hazafelé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Később hazarohantak

Ekkor az 57 éves férfi rájuk támadt. Pillanatokkal később fia és több rokona is csatlakozott hozzá és együtt bántalmazták a fiatalokat. Hiába hátráltak, egyiküket úgy megverte a családapa, hogy a járdára zuhant, majd meghalt a kórházban. A támadó és családja ezután hazarohant – a kamera ezt is felvette.

A mentőst is megfenyegették

Volt, aki félpucéran és véres kézzel menekült, később azonban a rendőrök elkapták őket. Pénteken álltak először bíróság elé. Egy arra járó mentős próbált segíteni a bajbajutott fiatalokon de a támadók őt is megfenyegették.

Szét akarta választani őket

A tárgyalóteremben a meghalt fiatalok családjával is szembe kellett nézniük, azonban nem lehetett rajtuk látni a megbánást. „Láttam, hogy a Norbit megütik és hanyatt esik, ezután a Norbi és a támadó közé ugrottam, hogy nehogy tovább bántalmazzák a Norbit a támadók” – idézte fel az eseményeket testvére a bíróságon.

Nem engedték, hogy kikerüljék őket

A fiatalok nem értették mi történt, csak szerettek volna hazajutni a koncertről. Hiába próbálták kikerülni a kötekedőket, ők nem engedték nekik. A testvérpár egyik tagját úgy megütötték, hogy hátraesett és beverte a fejét.

Arra bíztatta, hogy gyilkolja meg

„Ahogy közeledett a Norbi felé, a fal mellett álló inges férfi még buzdította a másik kettőt, kiabált feléjük, hogy szúrd meg, szúrd meg” – ismertette a bíróság előtt testvére. A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolta meg.

Végrehajtandó börtön az indítvány

Társai ellen csoportos garázdaság ellen emeltek vádat. Az ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt férfit végrehajtandó, 2 társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Itt látható a már említett térfigyelő kamera felvétele

Ez pedig a csatorna összeállítása a mai tárgyalásról

(Kiemelt képünk a ház biztonsági kamerájának felvételéből származik.)