A népszerű színésznő, Ábel Anita csak 12 éves volt, amikor a Szomszédok című sorozat egyik sztárja lett. Máig nagyon sokan emlékeznek rá, hogy ő volt Magenheim Julcsi, aki a kamerák előtt cseperedett fel. Most kiderült, hogy Ábel Anita nem gondol vissza annyira boldogan erre az időszakra, mint azt sokan hiszik.

12 év a Szomszédokban

Ábel Anita 12 éves korától 12 éven át szerepelt a Szomszédok című teleregényben, és anyagi problémái miatt kiszállni sem tudott a sorozatból. 17 éves volt ugyanis, amikor egy hét alatt elveszítette az édesapját. De másnap ugyanúgy ment forgatni, mintha mi sem történt volna. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Ha menni kell, akkor menni kell”

„Elképesztő kötelesség-tudatom van. Ha menni kell, akkor menni kell” – emlékezett vissza a váratlanul előállt helyzetre a Klubrádió műsorában a színésznő, akinek az élete akkor fenekestől felfordult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ő lett a kenyérkereső

Ő lett a család első számú kenyérkeresője, mivel édesanyja háztartásbeli volt. Bátyja pedig vidéken volt egyetemista, ezért ő még csak elköszönni sem tudott súlyos beteg édesapjától.

Bocsánatot akart kérni

Anita viszont rögtön berohant hozzá a kórházba, amikor megtudta a szörnyű hírt. Bocsánatot akart tőle kérni, mert előzőleg összevesztek.

Már a lélegeztetőgépen volt

„Meg akartam neki mondani, hogy ne haragudjon, de nem tudom, mit hallott belőle, mert ő akkor már lélegeztetőgépen volt” – árulta el a színésznő, akit így édesapja már nem is láthatott nagy szerepekben a színpadon, pedig mindig is nagy álma volt, hogy kislányából színésznő legyen. 

Többször is ki akart szállni

Ábel Anita az ikonikus sorozatban Mágenheim Julcsit alakította, és elárulta: háromszor is megpróbált kiszállni, de a rendező, Horváth Ádám nem engedte neki.

Olyan, mint az élsport

A színésznő számára a gyerekszínészkedés olyan volt, mint másoknak ugyanebben a korban az élsport. Nem vágyott konkrétan a Szomszédokba, egyszerűen szeretett forgatni, és eredetileg egy féléves sorozatot vállalt el, de végül jóval hosszabb lett az itt eltöltött időszak.

„Én nem vágytam oda”

„Ha tudtam volna, mivel jár, nem vállaltam volna el. Én nem vágytam oda fiatalon. Ez egy nagyon nagy félreértés, és dühös tudok érte lenni. Én szerettem forgatni, előtte fantasztikus rendezőkkel dolgoztam – fogalmazott Ábel Anita.

Szerette csinálni

„Nekem ez ugyanolyan munka volt, mint azok a filmek, amikben gyerekként játszottam. Engem kiválasztottak egy féléves sorozatra, nem vágytam oda, de szerettem ezt csinálni” – fűzte hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ábel Anita