Tárgyalnak a munkáltatókkal arról, ha szigorúbb szabályokat akarnak az oltottságra vonatkozóan előírni, akkor megkövetelhessék-e a munkavállalóktól az oltást. Ilyen döntés nem született, de a felvetés megjelent – közölte Guylás Gergely a Kormányinfón.

Guylás Gergely megértő

A miniszter szerint jogos igény a munkáltatók részéről, hogy a munkavállalóikra számíthassanak, és ne veszélyeztessék egymást. Később kérdésre azt mondta: Amíg lehet, szeretnénk várni azzal, hogy megkülönböztessék az oltottakat és oltatlanokat. Bár arról is beszélt, hogy tovább nőhet a védettségi igazolvány szerepel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a hullám más lesz

A negyedik és az ezt követő hullámok eltérnek a korábbitól mert a kormány úgy számol, hogy aki be van oltva, annak a védettsége sokszorosára nőtt. Négy hónap után lehetséges, hat hónap után különösen a 60 év felettieknél ajánlott a harmadik oltás.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elkerülnék a lezárásokat

A miniszter leszögezte, hogy a kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni, de még mindig van 400 ezer 60 év feletti, aki nem oltatta be magát, a kormány mindent megtesz azért, hogy elősegítse az oltásukat.

Oltási kérdés

A személyesen felkeresett idősek oltása hogy áll? – tették fel a kérdést Gulyás Gergelynek. A válasz: körükben 90 százalékos az oltás elutasítottsága. 13 ezer embert beoltottak, az ő életük megmentése is nagy érték.

Lesz-e elegendő Pfizer oltás?

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy van 3,5 millió Pfizer/Moderna oltás, és ha lesz 12 éven aluliaknak, abból is fogunk vásárolni. Aki ma be akarja magát oltatni, holnapután oltást kaphat.

Egyértelműsítette Gulyás Gergely a statisztikát

A miniszter szerint olyanok is koronavírus-halottaknak minősülnek, akiknek a halálában nem játszott szerepet a vírus, de pozitívnak minősültek a halál beálltakor.

Mai adatok

12 beteg meghalt és újabb 371 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu. Eddig 5 553 346-an kaptak két oltást.

Érzékelhetően nő a kórházba kerülők száma

Kórházban 307 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán