Ez egyszerűen agyrém. A kormányzati idiotizmus minősített esete. A hazaárulást súroló felelőtlenség – keményen beleállt a főpolgármester a kormányzati politikába, ezúttal amiatt, hogy az állam tíz éve változatlanul hagyta a vízdíjakat, ezzel a cégeket támogatva.

Fókuszban a vízdíj

Kemény hangnemű poszttal jelentkezett kedden Karácsony Gergely a közösségi médiában. A téma az ivóvíz, de írásában nem csak a jelen kor problémáival szembesíti a követőit a főpolgármester, hanem kitér a beláthatatlannak ígérkező károkra is. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Olcsó autómosás

Először leszögezi, hogy a jó minőségű, egészséges ivóvíz „óriási kincs”, ráadásul a budapesti minősége ásványvizekét is megszégyeníti – mégis 22 fillérért kell adnia a fővárosnak nemcsak a lakosságnak, hanem például a gyógyszergyáraknak, a szállodáknak és az autómosóknak is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állandóak a csőtörések

„Az állam a tíz éve változatlanul hagyott vízdíjakkal ezeket a cégeket támogatja, a köztulajdonban lévő vízműcégek kárára” – szögezi le Karácsony Gergely, aki rámutat arra is, hogy „közben rohad szét a vízhálózat, van olyan magyar város, ahol az ivóvíz 40 százaléka egyszerűen elfolyik, állandóak a csőtörések, egyre több helyen nyaranta korlátozni kell a vízfelhasználást. Egyes számítások szerint országos szinten 3000 milliárd (!) beruházásra lenne szükség a hálózatban”.

A felújításokat is fedeznie kellene a vízdíjnak

Úgy vélekedik a főpolgármester, hogy – a józan ész mellett – az uniós szabályozás is azt követelné meg, hogy a vízdíj fedezze nem csak a szolgáltatás, de még a felújítások költségeit is. „Ettől fényévekre vagyunk, a megnövekedett energiaárak miatt a vízműcégek úgy is veszteségesek, hogy alig vagy egyáltalán nem költenek felújításra”, vélekedett.

„Agyrém és idiotizmus”

„Ez egyszerűen agyrém. A kormányzati idiotizmus minősített esete. A hazaárulást súroló felelőtlenség” – fakadt ki Karácsony Gergely.

Nincs elég bátorság (?)

Majd kitér arra, hogy sorra jelentik be hazánkban az ide települő akkumulátorgyárakat, amik miatt „elindult a fejvakarás a kormányban, hogy mégis kéne valamit csinálni”. „Mindenki tudja, hogy a cégek vízdíját emelni kéne, csak gondolom nincs elég bátorságuk ezt kimondani”.

A főpolgármester segít

A poszt azzal zárul: szívesen segít, és azt javasolja, hogy emeljék meg a cégek vízdíját! Úgy fogalmaz Karácsony Gergely, hogy „különben iszonyú károkat okozunk magunknak, és akkorra rohad szét a vízhálózatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz a vízre. A klímaváltozás és a tomboló aszályok idején”.

Perre mennek

Hétfőn írta meg a BudapestKörnyéke.hu, hogy perre megy a főváros, mert kötelező féláron adnia a vizet hotelnek, erőműnek, akkumulátorgyárnak. Ezen Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes nagyon kiakadt, és a Fővárosi Vízművekben most előkészítik a pertárgyalást.

Vízfaló akkumulátorgyárak

Azért indítanának pert, mert a Fővárosi Vízművek kénytelen féláron adni a vizet a „vízfaló akkumulátorgyáraknak” is. Tüttő Kata azt mondta, a Vízművek idei vesztesége 10 milliárd forint körül lesz, ám a fővárosi önkormányzat kasszája üres az egyéb kormányzati elvonások miatt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Karácsony Gergely posztja:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester