Németh Szilárd kiakadt a csepeli iskolában kihelyezett Orbán-idézetek miatt. Az országgyűlési képviselő a Jedlik Ányos Gimnáziumba kitett, majd levett feliratok kapcsán úgy fogalmazott: egyetért az igazgató és a tankerület álláspontjával, pártpolitikának nincs helye az iskolában.

Orbánt idézték

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy csütörtökön adták át Csepelen a 22,5 milliárd forintból felújított Jedlik Ányos Gimnáziumot. Az iskola falára felkerült „Magyarország hét törvényének”, is nevezett bölcsességcsokor, amit Orbán Viktor 2020. augusztus 20-án, egy beszédében sorolt fel. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Táblán Németh Szilárd is

Az Orbán-idézet mellett egy, a felújításnak emléket állító táblát is avattak. Ezen pedig – Orbán Viktor neve mellett – a csepeli fideszes országgyűlési képviselő, Németh Szilárd neve is szerepel.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálódnak

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa egyelőre nem tudott arra válaszolni, hogy szerinte van-e helye a pártpolitikai idézetnek egy közoktatási intézményben. Az RTL Híradónak elmondta, panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított. Hozzátette, amíg tart a vizsgálat, addig nem tud nyilatkozni az ügyben. A vizsgálat során az iskola igazgatóját és a tankerület vezetőjét is meg fogja keresni, az eredményről pedig tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Politikának nincs helye az iskolában

Később az iskola igazgatója is elmondta véleményét az ügyről. Bese Benő úgy fogalmazott, csak akkor szembesült a feliratokkal, amikor már felszerelték azokat. Hozzátette, aggályos lehet egy ilyen tábla, mivel a törvény is kimondja, hogy politikának nincs helye az iskolákban.

A hét törvény

„Magyarország hét törvénye” Orbán Viktor miniszterelnök szerint: Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse! Minden magyar gyermek újabb őrhely! Az igazság erő nélkül keveset ér! Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük! Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs! Egyetlen magyar sincs egyedül!

Németh Szilárd is megszólalt

Németh Szilárd rezsibiztos, országgyűlési képviselő váratlan kétértelműséggel megszólalt a felújított, csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumba kihelyezett, majd levett Orbán Viktor-idézetekkel kapcsolatban. Volt jedlikes diákként igyekezett közösségi oldalán helyre tenni a tamáskodókat és az egyetértőket is.

 „Egyetértek”

„Egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól! Pártpolitikának nincs helye az iskolában” – fogalmazott a képviselő.

Éles támadások

A posztja alatt kommentelők nem voltak túl kegyesek a rezsibiztoshoz, éles támadások érik Németh Szilárdot magát, de a Fideszt is a posztja alatti hozzászólásokban – szemlézi a Blikk.

22,5 milliárd forint

Az iskola átadóján Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy az alapításakor is korszakalkotó intézmény 22,5 milliárd forintból kívül-belül megújulhatott, annak ellenére, hogy a világ nyugati országai jelentős gazdasági nehézségekkel küzdenek. Hozzátette: ezzel Magyarország a jövőbe fektet be. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Németh Szilárd. Fotó: Youtube