Túl van a műtéten az a hároméves tarnabodi kisfiú, aki májátültetésre utazott ki édesanyjával Hamburgba, miután összegyűjtötték számukra a pénzt a külföldi útra és operációra. A gyermek májdonorja maga az édesanyja, Hajnalka volt. Mind a ketten jól vannak.

Csecsemőkorától beteg

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Kökény Patrik máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel, ami odáig fajult, hogy a gyermeknek májtranszplantációra volt szüksége, különben májtumor alakult volna ki szervezetében. Mivel Patrik még csak hároméves, így Németországban, Hamburgban kellett őt megműteni, a kint tartózkodást viszont a családnak kellett anyagilag fedeznie.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új májat kapott

Ez közel másfél millió forint volt, aminek összegyűjtésére a tarnabodi családnak egy hónapja volt. Az emberek segítségével sikerült összegyűjteni az összeget, a család kiutazhatott Hamburgba, Patrik pedig szeptember 26-án meg is kapta az új májat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A kiutazáshoz kellett a pénz

„Magát a májátültetést finanszírozza az egészségügy biztosító, de a többi költséget, a kiutazást, a kinti megélhetést, ételt és egyebeket nekünk kell állni. Ebben a helyzetben viszont nincs ennyi pénzünk. Nagyon rövid időnk van arra, hogy ez most sikerüljön, hogy összeszedjem a pénzt” – mondta idén áprilisban az aggódó édesanya.

Az anya volt a donor

Patrik és anyukája szeptember elején érkeztek meg Hamburgba a Máltai Szeretetszolgálat segítségével, akik egy kisbusszal vitték ki a tarnabodi családot Németországba. A műtét után Kökény Hajnalka, Patrik édesanyja, boldogan a hírt, hogy a májátültetés sikeres volt és már mind a ketten jól vannak. Ugyanis az édesanya volt kisfia donora.

Gyorsan gyógyultak

„Nagyon jól vagyunk és nagyon gyorsan gyógyultunk. Nehezek voltak ezek a napok, de végre rendben vagyunk. Hosszú még az út, mert nagyon figyelni kell rá, de már a nehezen túl vagyunk” –mondta Hajnalka a Ripostnak.  A májátültetés új esélyt adott nekik arra, hogy Patrik óvodába mehessen, Hajnalka pedig visszamehessen dolgozni és visszatérjenek a normál hétköznapok. 

Egyedül nevelte a fiút

Hajnalka nagyon nehéz körülmények között, szegénységben élt kisfiával. A gyerek édesapjával már a baba születése előtt megszakították a kapcsolatot. Sokáig egyedül nevelte a kisbabát, a nagyszülők segítségével, egy éve azonban már van párja, aki Patrikot saját fiaként szereti.

Gyűjtést szerveztek a helyiekn

A család számára a másfél millió forint összegyűjtése azonban szinte lehetetlennek tűnt.  A tarnabodi családon megesett az emberek szíve és összefogtak Hajnalkáékért, hogy időben összegyűljön a szükséges pénz, illetve a kis Patrik új májat, és ezzel új esélyt kaphasson az egészséges életre. A kiutazásban és a hazaútban is a Máltai Szeretetszolgálat segített nekik. Az édesanya azóta sem hiszi el, hogy mindez megtörtént. 

Hála és köszönet

„Mindenkinek, aki segített nagyon köszönöm. Igazából meg sem tudom fogalmazni mennyire sokat jelentett ez nekem! Köszönjük mindazoknak, akik mellettünk álltak és állnak, valamint, akik érdeklődnek a kicsi iránt és segítettek összegyűjteni ezt az összeget, ami nekünk rengeteg pénz. Hálás vagyok” – zárta gondolatait a Hajnalka, aki végre újra Patrik nevelésére koncentrálhat és nem kell tovább rettegnie, hogy kisfiát elveszítheti.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kökény Patrik – Forrás: Facebook