Megdöbbentő verbális bántalmazásban volt része egy 9 éves kislánynak. A Fejér megyei általános iskolában járó Emma bezárkózott, a szülei pedig hosszú ideig nem értették, mi baja lehet gyermeküknek. Azt állítják, egy ideig az iskolától kértek segítséget, később a tankerülettől, de hiába. Ezután pszichológushoz vitték a lányukat, ahol kiderült: a baj sokkal súlyosabb, mint elsőre hitték.

Az öngyilkosság is foglalkoztatta 

Egészen az öngyilkos gondolatokig hajszolta magát Emma, egy Fejér megyei általános iskola kilencéves tanulója, miután egy tanítója hosszú időn keresztül verbálisan bántalmazta. A lánnyal foglalkozó szakember az iskolaváltás mellett érvelt a szülőknek, ugyanis Emmánál a depresszió és a szorongás tüneteit is észlelte, sőt, gyógyszert is felírt a kislánynak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Hónapok óta bántják a kislányt 

“Dühös vagyok és gyűlölöm. Ha én, mint anyuka, nem bántom a gyerekemet, akkor ő hogy jön ehhez?” – kérdezte az RTL Híradónak adott interjújában Emma édesanyja. Bori-Hegyi Melinda részletesen beszámolt az elmúlt hónapok történéseiről. Eleinte csak azt vette észre, hogy kislánya magába fordult, és nem akar beszélgetni az iskola után. A szülők először Emma tanítójához fordultak, aki életkori sajátosságként jellemezte a kislány viselkedését, majd az aggódó édesanya a tankerületet kereste meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Diktafont tettek a táskájába

Melinda szerint válaszra sem méltatták a leveleket, majd elárulta, ezután fordultak pszichológushoz. A nő öt gyermek édesanyja, Emma közülük a legidősebb. Miután a kislányuk viselkedése drasztikusan megváltozott, a szülők úgy döntöttek, diktafont helyeznek a kilencéves lány táskájába.

Durván beszélt a kislánnyal 

Az anya állítása szerint a következő mondatokat mondta a tanító a kislánynak, legalábbis a diktafonon hangfelvételei alapján:  “baromagyú”, “semmit nem írtál, a másik hülye sem”,  “kitekerem a nyakad” “Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad”, “ki kíváncsi rád?” “téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád”,  stb..

Az osztálytársait is manipulálta 

Ráadásul a tanár Emma osztálytársait is arról győzködte, hogy ne álljanak szóba a kislánnyal. “Remélem, azt tudjátok, hogy úgy foglalkozzatok vele, hogy amit ti csúnyákat mondotok neki, márpedig mondotok neki, azt ő mind az apjának elmondja. Az apja meg jön be, és az igazgatónak mondja, és ki jár pórul? Én. Én! Jó? Inkább ne szóljatok hozzá, kérlek szépen. Nem normális, nem veszitek észre?” – mondta a tanár a gyerekeknek. 

Megszólalt a pedagógus kar elnöke

Az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter az RTL-nek azt mondta, hogy “egy pedagógusnak, aki ilyet csinál, nincs helye a pedagógus pályán. Az intézményvezetőknek pedig tudomásul kell venni, hogy ilyen esetben lépni kell, komolyan ki kell vizsgálni, hiszen nem feltétlenül csak egy oldalról lehet látni egy helyzetet”. 

Vizsgálják az ügyet

Horváth azt sem érti, miért nem segített a tankerület a családnak. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ azt közölte az RTL-el, hogy az iskola igazgatója fogadta a szülőket, és megkezdte a probléma feltárását, valamint a tankerületi központ is elrendelte az ügy kivizsgálását a szülői panasz alapján.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció