Az árstopos élelmiszerek miatt megnőtt a kereslet a fagyasztóládák irányt. A háztartási gépek egyre népszerűbbek a vásárlók körében. A kereskedők szerint az emberek a hatósági áras húst halmozzák fel, ezért is alakulhat ki átmeneti hiány a fagyasztóládák piacán. 

Nagyon mennek a fagyasztók

Az árstopok bevezetése óta hiánycikké váltak a legnépszerűbb fagyasztóládák, a hatósági árak eltörlésétől tartó magyarok ugyanis ilyen berendezésekbe kezdték el felhalmozni a felvásárolt húsárukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Nőtt az értékesítés

Tavaly július óta drasztikusan megugrott a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet Magyarországon. A jelenségről az online kiskereskedelmi piac egyik vezető szereplője, az eMAG azt mondta a G7-nek, hogy a rezsicsökkentés szabályainak tavaly nyár végi megváltoztatása után egyetlen hónap alatt 64 százalékkal nőtt ennek a termékfajtának az értékesítése.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hiány lépett fel 

A kereslet azonban ennél a jókora ugrásnál is jóval nagyobb, mert ahogy Ekker Róbert, az eMAG háztartási kis- és nagygép üzletágának vezetője mondta a portálnak, a kategória lendülete azóta is töretlenül kitart, és ez mostanra oda vezetett, hogy a legnépszerűbb modellekből hiány van.

Nagyobb a kereslet

Teljes termékhiány ugyan nincs, mert alternatív modelleket lehet rendelni, de az online kereskedő a rendszereiben jól látható, hogy a valós kereslet magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak. 

Spórolás miatt nő a kereslet

A gazdasági portál arról ír, hogy fagyasztók iránti óriási kereslet valószínűleg a rezsicsökkentés módosítása utáni spórolási hajlamnak, és az árstopnak, illetve az árstop miatt kialakult átmeneti áruhiányoknak köszönhető.

Betáraznak az árstopos termékekből

Ezen felül egy fagyasztó beszerzésével lehetővé válik, hogy a cukor, a liszt és az olaj után akár az árstopolt sertéscombot, csirkemellet vagy farhátat is fel lehessen halmozni. Egyrészt azért, mert az emberek nem tudják, mikor vezetik ki az árstopot, és mennyire ugrik majd meg az ára az érintett termékeknek, másrészt azért, mert ezeket sokszor nem is lehet kapni a boltokban, vagyis akkor „kell” többet venni belőlük, amikor van.

A vásárló a hibás? 

Tavaly ősz óta több árstopos termékből alakult ki hiány a boltokban. Az agrárminiszter azt mondta, a vásárlók tehetnek róla, mert többet vásárolnak a kelleténél a kedvezményes áron értékesített termékekből. 

Többet veszünk?

„Ha van egy ársapkás termékből, kristálycukorból, ott a polcon, akkor ha valamikor egy kilót vettünk, akkor most kettőt veszünk, mert biztos, ami biztos, vagy vegyünk egy zsugorral, mert az nem romlik meg, jó lesz ott a spájzban, majd eláll, és akkor rögtön nem jut már a másik két szomszédnak” – mondta Nagy István az tavaly decemberben az InfoRádióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: illusztráció