Nem közlekednek a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között, mert nem sokkal szombat fél öt után letörött egy szerelvény áramszedője és leszakadt a felsővezeték is – közölte a Mávinform

Hibás jármű

A hibás jármű elzárja Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést, a helyreállítás várhatóan késő éjszakáig tart, ezért szombat délután már nem közlekednek vonatok a Déli és Kelenföld állomás között – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

BKK busszal is lehet utazni

A tájékoztatás szerint a Budapesti Közlekedési Központ elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, a M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón, valamint pótlóbuszok is szállítják az utasokat Kelenföld (Etele tér) és a Déli pályaudvar (139-es busz megállója) között.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Visszafordítják

A késések és torlódások csökkentése érdekében a motorvonatokat Kelenföldről fordítják vissza Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Tatabánya felé, illetve felől – ezek az elővárosi vonatok, a Déli-parti sebes InterRégió, Katica InterRégió vonatokat jelentik.

Balatoni szakasz

A gyorsabb visszafordítás érdekében Székesfehérvár és Kelenföld között nem közlekednek a hagyományos kocsikból álló vonatok, azok Tapolca, Balatonfüred, Siófok, illetve Várpalota irányából, irányába csak Székesfehérvárig, illetve Székesfehérvártól közlekednek.

Késések

A vasúttársaság felhívja a figyelmet, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen megnövekvő menetidőkre, 60-120 perccel, esetenként akár ennél is hosszabb eljutási időkre, kimaradó vonatokra kell számítani.

Kelet felé ok

A Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak Kelenföld és Keleti pályaudvar közötti szakaszán továbbra is közlekednek a vonatok, valamint a Balaton és a keleti országrész (Miskolc, Szolnok, Debrecen, Szeged) között is közlekedhetnek a Székesfehérvár-Kelenföld szakaszon.

Révfülöpnél javult a helyzet

A Tapolcáról Balatonfüredre 16:47-kor elindult személyvonat meghibásodott, akadályozta a forgalmat Badacsonytomaj és Révfülöp állomások között. 18:45-re elvontatták Révfülöpre, így megindulhatott a közlekedés. A Tapolca-Székesfehérvár vonalon néhány vonat menetideje 30-50 perccel nőtt. A meghibásodott vonat utasai a Tapolcáról Székesfehérvárig közlekedő, Révfülöpről várhatóan 19 óra körül továbbinduló Kék Hullám InterCity-vel folytathatják az útjukat.

Újszásznál is rendben mennek a vonatok

18:50-re megjavították a biztosítóberendezést. Este helyreállhat a menetrend az újszászi vonalon. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 5-10, esetenként 10-20 perccel megnövekedhet a menetidő, mert Sülysáp és Tápiószecső között – berendezésrongálás, lopás miatt – meghibásodott a biztosítóberendezés.

Címlapfotó: Mávinform.