Tavaly szeptemberben, egy megállóban lelökték a buszról, az idén áprilisban pedig amputálni kellett az egyik lábát. Nem a sors kegyeltje az a 29 éves fiatalember, akit Budapesten, a 9-es buszon ért csúnya baleset. A borbélyként dolgozó fiatal álma, hogy visszatérhessen a munkába és ott folytathassa életét, ahol abbahagyta, még ha művégtaggal is.

Balhé a buszon

Tavaly szeptemberben a 29 éves Zoltán a 9-es buszon utazott, amikor néhány fiatal belekötött egy utasba. A veszekedés odáig fajult, hogy a következő megállóban lelökték az utast és vele együtt Zolit is, aki épp leszállt volna. „A suhancok akkor elszaladtak, egy nő rendőrt hívott, ők pedig hívták a mentőt. Combnyaktörést szenvedtem, ami nyolc napon túl gyógyult, máig csavarok tartják. A rendőrök pedig nem indítottak nyomozást, irattárazták az eseményt” – emlékezett vissza a szomorú napra Zoltán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„A gyulladás ette a csontot”

A férfi hozzátette: a kórházban csak a combcsont törésére összpontosítottak a baleset után, mást nem vizsgáltak, pedig talán kellett volna. „Idén januárjában nagy fájdalmak közepette feldagadt a lábam. Két hétig vizsgálgattak mi lehet a probléma, gondoltak mélyvénás trombózisra, orbáncra kezeltek, de nem javult. Kiderült, hogy egy régi törésről van szó, amelyik már gyulladásos állapotban van és gyulladás eszi a csontot” – mondta a férfi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

3 centivel rövidebb lett a lába

A kialakult állapot miatt sürgős műtét következett a szeptikus osztályon, ami után 3 centivel lett rövidebb a fiatalember lába.

„Nincs kimondva, de…”

„Nincs kimondva, de valószínűleg a szeptemberi „balesetben” repedt meg a bokám, ami szép lassan egyre romlott, és csontot bontott. Sajnos a cukorbetegségem, amivel 20 éve küzdök, közrejátszott, hogy a bokám nem úgy gyógyult” – tette hozzá a Borsnak a fiatal borbély.

Amputálni kellett

Zoli ezután érsebész és traumatológus között ingázott, remélve, hogy a lábát meg tudják menteni. A végtag azonban üszkösödni kezdett és végül április 24-én amputálni kellett a férfi lábát.

Visszavárják a munkatársai

Zoli borbélyként dolgozott a Black Sheep Barber Shopban, ahova visszavárják őt a többiek. Hogy ez mikor történhet meg azt még ő sem tudja, hiszen jelenleg is folyik a rehabilitációja, és minden attól függ, hogyan javul az állapota.

Műláb vagy kerekesszék

„Most itt megkapom a szükséges eszközöket, mint a műláb vagy a kerekesszék. Azt még nem tudom, hogy ezek mennyibe kerülnek majd, ha sajátot szeretnék, de az a célom, hogy visszatérhessek borbélyként a szalonba” – mondta a Borsnak céljairól a fiatalember.

Oda a hobbi is

Zolinak nem csak a munkája került veszélybe, hanem az egyik hobbijáról is le kell mondania, ugyanis régebben BMX-ezett. A fiúért az egész gördeszkás és BMX-es közösség összefogott az elmúlt napokban, amikor megtudták mi történt vele.

Megható összefogás

„Nagyon megható, hogy ekkorára nőtte ki magát az összefogás! Nagyon hálás vagyok minden embernek, aki segített, hogy anyagilag megengedhessem magamnak majd az eszközök megvételét” – fogalmazott Zoli, akinek erőt ad az emberek támogatása. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció