Megdöbbentő módon 2022 után idén is hírül adta a békéscsabai labdarúgóklub, hogy korábbi játékosuk, Fabulya György életét vesztette. A hír most sem bizonyult igaznak. A klub közleményben korrigálta magát, az viszont kiderült, hogy az egykori közönségkedvenc kórházban fekszik.

Gyászhírt adtak ki

Az NB III-ban szereplő Békéscsaba labdarúgócsapatának honlapján szeptember 27-én arról írtak, hogy életének hatvanadik évében elhunyt Fabulya György, a klub korábbi játékosa. A Békéscsaba pénteken közleményt adott ki, amelyben jelezték: Fabulya halálhíre valótlannak bizonyult. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Önkormányzati forrásból

Mint írják, önkormányzati forrásból értesültek, és mivel csütörtökig nem érkezett ellentétes információ, ezért nem is feltételezték, hogy tévedésről van szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kórházban fekszik, de életben van

„Több irányból is jelzést kaptunk, hogy Fabulya György életben van, így azonnal megpróbáltunk ismét utánajárni az információ valóságtartalmának, amit megbízható forrásunk meg is erősített: tehát Fabulya György kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van” – olvasható a klub honlapján.

Hajléktalanként él

A közleményből az is kiderült, a korábbi labdarúgó évek óta hajléktalanként él, „állapotát és egészségügyi helyzetét a város közterület-felügyelői próbálták nyomon követni, valamint néhány volt csapattársa is időnként megkereste, és klubunk, valamint vezetőink támogatásával próbálta segíteni boldogulását, amit Gyuri sajnos rendszeresen elutasított”.

2022-ben már halálhírét keltették

444 hívta fel rá a figyelmet, hogy a békéscsabai csapat nem először adta halálhírét Fabulya Györgynek. 2022 elején Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni! címmel adott ki közleményt, hogy megnyugtassák az embereket, a férfi még él.

Gyászszünetet is terveztek

Az idei közlemény annyira „hihetőnek” tűnt, hogy szinte az egész magyar (sport)média átvette a hírt, a békéscsabai klub pedig „a legenda tiszteletére a 2023. szeptember 30-án, szombaton 15 órától sorra kerülő Dabas elleni bajnoki mérkőzését gyászszünettel kezdte” volna el.

Kőkemény hátvéd volt

Az egykori balhátvéd 1963. október 19-én született és pályafutása alatt számos mérkőzésen vívta ki az egykori közönség szeretetét. Az Előre színeiben összesen 13 évet töltött a gyepen, pályafutása alatt 218 első osztályú és 34 másodosztályú bajnoki, valamint 7 nemzetközi kupamérkőzést játszott.

Kupát nyert, külföldön is játszott

Fabulya tagja volt a csabaiak számára máig emlékezetes, 1988. június 13-án lejátszott Magyar Kupa döntőn pályára lépő csapatnak, amely 3:2 arányban legyőzte a Budapesti Honvéd SE együttesét. A korábbi futballista kipróbálta magát külföldön is, játszott az Energie Cottbus, a Pahang, valamint a Mikkeli gárdáiban.

Villámcsapásként jött a hír

A semmiből, villámcsapásként érte a megrázó hír a futballszurkolókat: 47 esztendősen elhunyt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros válogatott labdarúgó. Az egykori zalaegerszegi középpályás, aki légióskodott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is, illetve megfordult a Ferencvárosnál is, igazi közönségkedvenc volt.  

Eltávolodott a futballtól

Az elmúlt években azonban nem sokat lehetett hallani róla, mivel eltávolodott a futballtól. A korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait. A családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

Nem reagált a hívásokra

Ahogy a pályán, úgy a civil életben is fáradhatatlanul dolgozott. Az egyik reggel viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált és édesapja sem érte el. Munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció