Megdöbbentő tragédia történt egy társasházban: meghalt egy egészséges édesanya, aki 1 éves gyermekét hagyta hátra. A 32 éves nő a fürdőszobában kapott szén-monoxid-mérgezést, este lett rosszul, de csak reggel találtak rá.

A szüleit látogatta meg

Az áldozat egyéves gyerekével a szüleinél volt látogatóban. Már mindenki lefeküdt, amikor ő a fürdőszobába ment, ahol használta a meleg vizet. A fürdőszobában rosszul lett és összeesett, szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A nőt csak reggel találták meg. Azonnal mentőt hívtak hozzá, de már nem lehetett megmenteni az életét. Állítólag a vízmelegítő okozta a tragédiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megdöbbentő tragédia

A mérőműszerek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakás levegőjében, szén-monoxid érzékelő készülék nem volt. A fiatal nőt sokan ismerték, mindenki megrendült halálának hírén, írta a Tények. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy kisgyermek is volt a lakásban

A szombathelyi Malom utca egyik háromszintes társas házához vonultak a tűzoltók és a mentők a reggeli órákban. Az egyik lakásban a tűzoltók egy középkorú nő holttestét találták. A nyugat.hu információi szerint a lakásban többen tartózkodtak, köztük egy kisgyermek is, őket a helyszínen vizsgálták meg a mentők.

Kiderült a tragédia oka

 „Reggel negyed nyolckor egy szombathelyi esetről érkezett jelzés. A Malom utcában egy fürdőszobában talált középkorú nő holttestéhez riasztották a tűzoltókat. Egy háromemeletes társasház földszinti lakásának fürdőszobájában a nyílt égésterű vízmelegítő csukott ajtó és ablak mellett üzemelt, ezért szén-monoxid keletkezett. A tűzoltók légzőkészülékben méréseket végeztek és kimutatták a mérgező szén-monoxid jelenlétét” – írta közleményében a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nem volt szén-monoxid érzékelő

„A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő készülék. A mérgező szén-monoxid akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ha elérhető a vízmelegítőnk, vagy fűtőeszközünk égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni. Nem elég néha kinyitni az ablakot. Érdemes ezek mellett egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni” – tették hozzá.

Meghalt egy család

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy egész család halt meg szén-monoxid mérgezésben 2021-ben Budapesten, a Jókai utcában. Később kiderült, hogy az áldozat a tarpai háziorvos, felesége és két gyermeke. Egy 5 és egy 7 éves kisfiú. Még a család kiskutyája is elpusztult.

Köröztették a háziorvost

Az orvos több napja nem ment be dolgozni, munkáltatója és betegei nem tudták elérni. Emiatt már a rendőrséggel is köröztették. „Jött a szirénázó mentő, ami nem nagy dolog. De itt nagyon sokan voltak. Elkezdte bontani, akkor már tudtuk, hogy itt nagyon nagy baj lesz” – mondta a tragédia után az egyik szomszéd.

Napok óta halottak lehettek

A tűzoltók az anya és a két gyermek holttestét a kanapén találták meg, az apa pedig a fürdőszobában feküdt. Napok óta halottak lehettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció