Mindössze 48 éves volt az a taxis, aki kedden, vezetés közben rosszul lett és meghalt Budapesten, a Keleti pályaudvar közelében. István csaknem három évtizeden át taxizott, egy alig tíz éves kisgyermek szerető édesapja volt. Nem csak a hozzátartozók és a kollegák gyászolják, hanem a tragédia szemtanúi is.  

Ellepték a rendőrök a Keleti környékét

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy legalább tíz rendőrautó érkezett a Keleti pályaudvarhoz kedden fél 12 után nem sokkal, miután meghalt egy taxis. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszul lett a volánnál

A hírek szerint a férfi vezetés közben lett rosszul, még félre tudott állni, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szívinfarktus okozhatta a halálát

A férfi, miután megállt az autóval, elvesztette eszméletét, és hiába próbálták újraéleszteni, meghalt. A feltételezések szerint halálát szívinfarktus okozhatta, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. 

Egy órán át küzdöttek érte

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a mentősök egy órán keresztül próbálták újraéleszteni a férfit. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy közben „hallani lehetett, mintha a kocsi üresben járna”.

„Életeket mentett meg”

„Mikor megtudtuk, mi történt, mondtuk is, hogy valószínűleg, amikor rosszul lett, még kitolta üresbe a váltót, és kikormányozta a kocsit. Lehet, hogy ezzel életeket mentett meg. Egy hős volt az a férfi, ismeretlenül is minden tiszteletem az övé” – nyilatkozta a szemtanú. 

„Egy pici gyermek büszke édesapja volt”

Borsnak a férfi egyik ismerőse beszélt arról, hogy az áldozat még csak 48 éves volt. „Pityu remek ember volt, egy pici gyermek büszke édesapja, fantasztikus és keményen dolgozó ember” ~ mondta, hozzátéve, hogy már majdnem három évtizede taxisként dolgozott, szerette és tisztességgel végezte a munkáját.

Tisztességgel dolgozott

 „Tisztességgel dolgozott és sokat, hogy a családjának mindent megadhasson, értük élt és dolgozott. Jó ember volt, aki megérdemelte volna, hogy lássa felnőni a gyerekét, aki még tíz éves sincs. Ez abból is látszik, hogy utolsó gondolata is az volt, hogy a kocsiját félre kormányozza. Minden tiszteletem az övé” – mondta az ismerős.

A helyszínre sietett a családja is

A történtek után a helyszínre a mentők is kiérkeztek, közben a taxis családtagjai is a Keletihez jöttek. Úgy tudjuk, egyikőjük összeomlott, egymást igyekeztek nyugtatni. Az egyik vízzel locsolta le a másikat, hogy az megnyugodjon.

„Megszakad a szívem”

 „Bele sem merek gondolni, mit érezhet szegény családja. Hallottuk, hogy szegények azonnal odarohantak a helyszínre, ott zokogtak összekapaszkodva. Megszakad a szívem, ha erre gondolok” – ingatta a fejét szomorúan. 

Gesztesi Károly is vezetés közben lett rosszul

Gesztesi Károly 2020 január 4-én Budapesten  a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BPK