Rosszul lett és meghalt egy taxis kedden délelőtt a Keleti pályaudvarnál. A helyszínelés jelenleg is zajlik. Gesztesi Károly 2020 januárjában hasonló körülmények közt hunyt el.

Ellepték a rendőrök a Keleti környékét

Legalább tíz rendőrautó érkezett a Keleti pályaudvarhoz kedden fél 12 után nem sokkal, miután  meghalt egy taxis. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszul lett

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi történt, de feltehetően infarktust kapott a sofőr. A Blikk azt írja, a férfi vezetés közben lett rosszul, ám még félre tudott állni, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Családja már a helyszínen van

A helyszínre mentők is érkeztek, közben a taxis családtagjai is a Keletihez jöttek. Úgy tudjuk, egyikőjük összeomlott, egymást igyekeznek nyugtatni. Az egyik vízzel locsolta le a másikat, hogy az megnyugodjon. Ezekben a pillanatokban is zajlik a helyszínelés.

Gesztesi Károly 2020-ban halt meg

Gesztesi Károly 2020 január 4-én Budapesten  a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel.

Ebben az autóban halt meg Gesztesi Károly

Forrás: MTI

Nagyobbik fia a helyszínre igyekezett

Mint korábban a LikeNews is megírta a baleset helyszínéről órákkal később szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté megérkezett a helyszínre. A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

Imádta Budakalászt

Gesztesi Károlyt nemcsak családja, kollégái és barátai gyászolták, hanem gyászolt Budakalász is. A színész még Liptai Claudiával költözött a Budapest melletti településre és aktívan részt vett a helyi közösségi életben..

Ez okozza a szívinfarktust

A szívinfarktus nem más, mint a vérellátási zavar következtében létrejött szívizomelhalás. Amikor elzáródik egy koszorúér, oxigénhiányos állapot jön létre az ellátott szívizomterületen. Az oxigénhiány következtében megváltozik a szívizomsejtek elektromos viselkedése, ez pedig kamrafibrillációhoz vezethet.

Ezek az előjelei

A szívinfarktus a legtöbb esetben nem drámai tünettel kezdődik. Nem szűnő, erős mellkasi fájdalom, nagyfokú rosszullét és légszomj esetén azonnal mentőt kell hívni!

Segíthet az újraélesztés

A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése és az egyre szélesebb körben elterjedő félautomata szívritmuszavar-helyreállító készülékek, az úgynevezett defibrillátorok alkalmazása. Legutóbb novemberben írtunk arról, hogy az egyik budaörsi étteremben a pincérek élesztettek újra egy vendéget. Itt a teljes cikk: „Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet” – ezt írta az újraélesztett nő a budaörsi pincérnek, miután túlélte a szívleállást, a polgármester ma kitüntette a hős vendéglősöket

Kiemelt kép: illusztráció