Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy három héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant segíteni, azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést. Alig 10 százalék esélye volt a hölgynek arra, hogy túlélje a hirtelen szívleállást. Az étterem alkalmazottai mindent megtettek, hogy a vendég ne haljon meg. A hölgy túlélte, kórházba vitték, pár nap múlva a Facebookon írt rá a pincérre, hogy megköszönje, amit érte tettek az étterem dolgozói. Most Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, egy emléklappal és egy különleges órával köszönte meg Kazinczi Zsoltnak és Paul Gábornak az önzetlen segítségnyújtást.

Önzetlen segítségnyújtás

„Budaörsön még nem történt ilyen, ezért bejáratott díjunk sincs hozzá” – mondta Wittinghoff Tamás péntek délelőtt a budaörsi városházán rendezett ünnepségen. A két életmentő egy emléklapot és egy különleges órát kapott, amibe belegravírozták Budaörs címerét. Így köszönte meg a polgármester azt az önzetlen segítséget, amelyet a Puntó étterem két alkalmazottja, Kazinczi Zsolt pincér és Paul Gábor séf nyújtottak egy bajba jutott vendég számára.

Nagy sajtóérdeklődés közepette adta át a polgármester az elismerést

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Levegőért kapkodott a nő

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Küzdött az életéért

A Puntó lelkes fiatal pincére, Kazinczi Zsolt látta, hogy bajban van a vendég, azonnal odasietett segíteni. Először ájulásra gyanakodott, de a földön fekvő hölgyet látva egyértelművé vált, hogy sokkal nagyobb a baj. A 41 éves nő nem kapott levegőt, megváltozott az arca, láthatóan küzdött az életben maradásáért.

Életmentő pincér és séf

A fiatal pincér azonnal megkezdte a szakszerű életmentést, közben a séf, Paul Gábor is a bajba jutott nő segítségére sietett. Ezalatt a hölgy ismerősei hívták a mentőket, a diszpécser a kihangosított telefonon keresztül segítette az étterem két dolgozóját, hogy a rohamkocsi megérkezéséig életben tudják tartani a beteget.

Mentő a Puntó étterem előtt

Fotó: BPK

Nem adták fel

Hosszú percek teltek el, a Puntó étterem két alkalmazottja pedig nem adta fel. Felváltva küzdöttek a vendég életéért, miközben azt érzékelték, hogy sem pulzusa, sem légzése nincsen már. A mellkaskompresszió segítségével másodpercekre vissza tudták hozni a keringést, pont annyira, hogy a létfontosságú szervek oxigént kapjanak. Bő tíz perc elteltével megérkezett a mentőszolgálat rohamkocsija, a mentősök átvették a hölgy újraélesztését. Miután stabilizálták az állapotát kórházba tudták szállítani.

Merkely Béla klinikájára került

A városmajori szívklinikára vitték a hölgyet, ahol Merkely Béla vette kezelésbe, pacemakert kapott, szerencsére túlélte a ritkán túlélhető szívkatasztrófát. Kiderült, a 41 éves hölgynek van egy hétéves kisfia, a kórházban pár nap után jól lett a hölgy és a Facebookon megkereste az életmentő pincért, Kazinczi Zsoltot.

Váratlan üzenet

A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak a 25 éves pincér elmondta, nagyon meglepődött, amikor csippant a telefonja és ezt a szöveget olvasta a Messengeren: „Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet”. Zsolt azt is elmondta portálunknak, hogy az eset három hete történt, a hölgy már ismét jól van és a hétéves kisfiával, valamint a férjével már bementek hozzájuk az étterembe, hogy személyesen köszönjék meg az életmentést.

Valódi életmentés

A 25 éves pincér hozzátette: ez volt az életében az első éles valódi életmentés, korábban csak videón látott ilyent, illetve a mentőszolgálat Csuja Imrével készült egyik videójában látta, hogyan és milyen ritmusban kell nyomni a mellkast, hogy esély legyen a túlélésre. Zsolt azt is elmondta nekünk, hogy akkor az ő élete is megváltozott, új barátokat szerzett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere elismerést ad át Paul Gábornak (a kép bal oldalán) és Kazinczi Zsoltnak (a kép jobb oldalán)